Hvor tit har du ikke siddet og ledt efter dubletter af dine filer på harddisken for at kunne frigive noget plads? Enten er svaret, at det har du tit gjort, og så er Gemini lige noget for dig. Eller også er svaret, at det har du aldrig gjort. Men det burde du, og så er Gemini også lige noget for dig. Ideen med at slette filer man har i flere kopier er selvfølgelig størst jo tættere man er på harddiskens grænse. Har du et drev på 5TB og kun bruger 225GB giver det selvfølgelig ingen mening, men i de små SSD-drev tæller hver en GB man kan spare.

Og det er lige her Gemini kommer ind i billedet. Det er et program til Mac der finder og fjerner fil-dubletter. Om det et musik, billeder eller noget helt tredje spiller ingen rolle. Via en særlig algoritme går det lynende stærkt - og det virker også på eksterne drev. Programmet har en del funktioner, men kan også betjenes via et-klik-klarer-alt.

Gemini automatiserer hvad man ellers normalt ville klare manuelt. Resultatet med manuelle kedelige opgaver er som regel at man enten bruger uforholdsmæssigt meget tid på dem eller helt springer dem over. Præcis som med backup. Det problem løser Gemini. Og hvem kunne ikke være fristet af lidt ekstra GB plads på harddisken?

Husk altid at tjekke filerne manuelt før du sletter dem endeligt.

Gemini kan købes hos MacPaw for cirka 300 kroner.

Artiklen er opdateret i august 2019.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.