Når iPad 2 bliver frigivet den 11. marts, vil Apple samtidig lancere en iPad-udgave af musikprogrammet GarageBand, som i forvejen kan fås til Mac.

GarageBand er et produktions- og redigeringsprogram til musik. Mulighederne for redigering af lyd, optagelse af musik etc. er så omfattende, at vi slet ikke vil komme ind på det her. Artiklen vil simpelthen blive for lang - ellers omtalen for tyndbenet. Vi vil derfor nøjes med at notere, at for alt fra hobby- og amatørmusikere til de mere professionelle af slagsen, er GarageBand et must. Flere kendte musikere har lanceret noget af deres musik som GarageBand-filer, så man selv kan eksperimentere med numrene, lave remixes etc.

I forhold til den meget beskedne pris, er det utroligt, hvad det program præstere. Det kan meget mere end toppen af toppen inden for lydgrej kunne for 40 år siden - og nu også på iPaden. Det betyder, at man faktisk kan putte et lydstudie i tasken, og tage det med i øvelokalet, kælderen eller hvor man nu laver sin musik. Apple har nemlig valgt at udvikle en speciel udgave af Garageband til iPad 2. Herved bliver programmet endnu bedre, da mange af funktionerne passer bedre til en trykfølsom skærm, end at blive styret via mus og tastatur.

Som sagt vil jeg ikke gå dybere ind i hvad programmet kommer til at kunne på iPaden, men blot henvise til Apples egen side om GarageBand til iPad.

Prisen for alle herlighederne blive 30 kr.