Før weekenden faldt jeg over spillet SPL-T i App Store. Så gik den weekend. Først nu har jeg fået tid til at anbefale den lille perle af et puzzle-spil.

Beskrivelsen i App Store gør ikke megt væsen af sig:"Vi ved det ikke ser ud af meget, men vi lover at at det er et virkelig godt puzzle-spil. Som i: Virkelig godt". Og hvor har de ret.

Spillet er udvikler af svenske Simogo, der står bag kvalitetsspil som Year Walk og Device 6.

Jeg elsker når noget så simpelt, kan være så godt. Fuldstændig skåret ind til benet, så alt der bliver tilbage er den rene spiloplevelse. Som i skak, hvor man altid er i fuld kontrol. Intet er tilfældigt, og alligevel er alle spil forskellige. SPL-T har dog intet med skak at gøre. For det første spiller man mod sig selv, og for det andet er det meget nemmere at forstå.

Det er lidt svært at forklare, så spillets fantastiske gameplay kommer til sin ret. Det er nok også derfor, at udviklerne beskriver det som de gør. Jeg tog dem på ordet, og det bør du også gøre.

SPL-T handler om, at man skal score flest mulige points. Det gør man ved at dele skærmen op i felter. Hver gang man trykker på et felt bliver et delt i to ens halvdele. Skiftevis lodret og vandret. Opstår der fire ens felter i en blok, bliver de låst og kan ikke deles yderligere. Til gengæld kan de forsvinde, når man har lavet tilstrækkeligt mange splits andre steder. Når de forsvinder skaber de rum for nye felter, og der sker nogle andre ting. Det lyder indviklet, men efter 30 sekunder med spillet har man forstået konceptet.

Er du det mindste til puzzle-spil, bør du sætte fingere på iPhonens fingeraftrykslæser og godkende køber afSPL-T i App Store - for et et rigtigt godt puzzle. Som i: Virkelig godt.

SPL-T kan købes i App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.