Apple har udvidet deres oversigt over iPaden med flere detaljer om programmet iBooks. iBooks er iPadens ebogslæser og adgang til Apples ebogsbutik. Der er ikke nogle revolutionerende nye oplysninger, men der er et par småting der bliver afklaret og screenshotsne viser lidt mere om den praktiske brug af iBooks.

Apple bekræfter blandt andet at iBooks vil bruge den åben ebogsstandard ePub, som vil tillade brugerne at overføre enhvert ePub-dokument til iTunes og synkronisere det over på iPaden. Der nævnes dog fortsat intet om hvorvidt, ebøger købt gennem Apple vil være belagt med DRM (kopibeskyttelse), selvom rygterne tidligere har antydet netop dette.

Apple beskriver også, hvordan man ved at rotere iPaden kan skifte mellem enkelt-sider i portrætmode og dobbelt-sider i landskabsmode. Man kan også ændre tekststørrelsen eller selve fonten. En smart funktion er muligheden for at slå ord op i den indbyggede ordbog eller Wikipedia ved at trykke og holde fingeren over et hvilket som helst ord i ebogen. Lidt lige som man i dag kan på mac ved at højreklikke på et ord.

Jeg glæder mig til at se hvordan iPaden vil fungere som ebog, hvor tilpasning af indholdet til den enkelte læser jo må være en af de ting, der skal sælge i forhold til en almindelig gammeldags papirbog.

Desværre er iBooks, kun tilgængeligt i USA til at starte med. Ikke bare adgangen til boghandelen er begrænset, men hele programmet. Det betyder med andre ord, at vi ikke engang får adgang til selv at overføre ebøger til iPaden. Men mon ikke dette problem kan løses ved at anskaffe sig en amerikansk iTunes-konto (og en amerikansk iPad)? Måske er det i virkeligheden udrulningen af iBooks i de forskellige lande, der bestemmer hvornår iPaden lanceres i de samme lande. iPaden er jo slået stort op på at være ebogslæser, og uden iBooks vil den derfor virke lidt amputeret. Måske er det derfor i virkeligheden rettighedsspørgmål på salg af ebøger, der forsinker iPaden her i Danmark?

Du finder Apples side om iBooks her.

Scroll ned for at se kommentarer