"The Pomodoro Technique" er en teknik til at administrere sin tid efter, når man arbejder på en opgave. Det går ud på at man opdeler arbejder i intervaller på 25 minutters længde afbrudt af korte pauser. Ideen er den samme som med intervaltræning inden for sport; at man kan få en højere ydelse sammenlignet med længerevarende sessioner.

Udvikleren af teknikken, Francesco Cirillo, brugte en køkkentimer der lignede en tomat tilbage i 1980'erne, hvilket også har givet navn til teknikken. Det italienske ord for tomat er pomodoro. I dag er vi dog nået videre end manuelle køkkenure, og selvfølglig findes der et lille program, der er specielt designet til formålet.

Det hedder "Pomodoro Timer" og er selvforklarende. Prisen er 19 kroner i Mac App Store, hvilket er billigt når man tænker på at det hele er sat i systen. Der skal ikke meget produktivitetsfordring til før de småpenge er tjent hjem. Det uanset om man arbejder eller læser til eksamen.

Pomodoro Timer - 19 kr i Mac App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.