Du kender spiller Tetris, ikke? En klassiker hvor man skal rotere nogle faldende brikker, og få dem til at passe med andre brikker i bunden af skærmen. Hver gang man har en hel linje forsvinder den. Som sagt en klassiker, men efterhånden også en fortærsket klassiker.

Nu er der kommet et iOS-spil kaldet Eklips, der på sin vis minder om Tetris, men hvor man bare skal danne firkanter i stedet for linjer. Målet i Eklips er at få de indkommende brikker til at danne en firkant rundt om brikken i midten. Hver gang man danner en fuld firkant, forsvinder den og de resterende brikker rykker nærmere midten. Jo større firkant man danner, desto flere point giver den. I lighed med Tetris, kan man danne flere firkanter med samme ene træk, og derved score flere point. I modsætning til i Tetris, kan man ikke rotere brikkerne, og man får heller ikke næste brik at vide før man har sluppet den foregående. Det gør det en del mere krævende at få alting til at gå op i en højere enhed. Til gengæld kan man fortryde et træk.

Visuelt er Eklips flot og minimalistisk så fokus kan ligge på det gode gameplay. Lyden er også fint afstemt til spillet, og i det hele taget kan man mærke, at der er kræset for detaljerne.

Jeg vil bestemt anbefale Eklips. Ikke bare til alle de, der er vokset op med Tetris, men alle der holder af et spil, der kan sætte hjernen lidt på arbejde. Det unikke gameplay gør i hvert fald at spillet skiller sig ud fra mængden.

Opdatering: Eklips findes ikke længere i App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.