Diffission er et matematisk puzzlespil, der ved første øjekast kan virke lidt forvirrende, men som faktisk er ret godt, når først man kommer i gang. Spillet går ud på at opdele en figur (bestående af et givent antal blokke) i mindre stykker ved at skære den over. Målet er at få skåret dem på en måde, så stykkerne danner en given brøk.

Du kan spille enten "endless" eller "challenge". Forskellen er at der i challenge er en tidsfaktor inde over, mens man i endless bare spiller i sit eget tempo.

Det starter nemt. Det kunne være en figur bestående af otte blokke, hvor målet er at danne brøken 1/2. Det løses nemt ved at skære figuren i 2 gange 4 blokke. Nu kan man vælge den ene af de to dele, som netop udgør halvdelen af det man startede med. Tilsvarende kan man nemt danne 2/3 af en figur med ni blokke. Men det bliver sværere, når målet eksempelvis hedder 3/8, og der samtidig begynder at blive introduceret blokke med specielle egenskaber. Du kan se det i videoen øverst.

Alt i alt er Diffission et fint lille spil, der sætter hjernen i sving. Da der samtidig er lækker lavet, kan det kun anbefales.

Diffission kan købes i App Store (link).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.