Som gymnasielev i 2.g har jeg et stadig større behov for effektivt, let og fleksibelt at kunne lave gode, omfangsrige skolenoter. Samtidig ønsker jeg et godt og hurtigt overblik over dem allesammen og alt dette tilbyder programmet Curio, som har været uundværdligt for mig det sidste halve år.

Med Curio har jeg en fleksibel og effektiv notesbog fyldt med fantatiske funktioner, der gør mange ting nemmere som studerende. Det er et program eksklusivt udviklet til Mac, som kan sammenlignes med Microsoft’s OneNote, og ideelt i alverdens sammenhænge fra det at tage notater til at administrere større projekter.

Curio er opbygget omkring såkaldte idea spaces, der er store og fleksible lærreder, der minder om whiteboards. Her kan man frit indsætte tekstbokse, billeder, figurer, tabeller og pop-up-bokse blandt mange andre ting. Alt organiseres let efter situation og personligt temperament og dykker man lidt dybere i funktionerne kan man også lave mindmaps, tegne frit, indsætte videoer fra Vimeo og YouTube og integrere med EverNote!

Selvom der er utallige funktioner og uendelige tilpasningsmuligheder er det svært at fare vild i programmet, der desuden er både stabilt og hurtigt. Brugerfladen, som er inspireret af iOS, er lækker og intutitiv og var en del af programmets store opdatering, Curio 8, for et par måneder siden. En opdatering, der udnytter de nyeste teknologier og derfor som minimum kræver operativsystemet Mac OS X Lion.

Det er firmaet Zengobi, der de sidste 10 år, har udviklet og forbedret Curio og deres support er forbilledlig. De to gange jeg har spurgt om noget på mail, er der gået mindre end 5 minutter til jeg har fået et brugbart svar igen.

Er du studerende, arbejder med projekter i større eller mindre omfang eller har du bare lyst til at have en god digital notesbog til dit behov på din Mac, så kan Curio kun anbefales.

Man kan på www.zengobi.com/products/curio gratis prøve en fuldt funktionsdygtig demo af Curio i 25 dage. Herefter koster programmet 99,99 dollar. Det er en forholdsvis høj pris, men for mig har programmet været alle pengene værd.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.