Det populære og yderst anbefalelsesværdige hjælpeprogram DaisyDisk er netop kommet i version 3. Blandt nyhederne i version 3 er at man nu kan se indholdet af fil-pakker, at listen over systemfiler, man skal undlade af slette er opdateret, samt at der er fuld understøttelse af Retina-skærme.

Ideen med DaisyDisk er, at det skaber et grafisk billede af de filer man har på sin Mac, for at gøre det nemmere med at lokalisere og slette store filer, der optager plads på ens drev. Det lyder måske en anelse overkill, med et program til den opgave, men netop den grafiske fremstilling er genial, og giver et lynhurtigt overblik.

Når man stater programmet, vil man se en liste over de drev, der er tilsluttet ens maskine, og hvor meget plads der tilgængeligt på dem. Det første man skal gøre er at skanne drevet. Herefter begynder det magiske.

Alt efter i hvilke mapper indholder ligger, har det forskellig farve. Det betyder at man med det samme har et overblik over, hvor de store syndere er i forhold til at optage plads. Man kan så klikke sig gennem mapperne og ende på fil niveau. Alt sammen sker via lækre animationer. Ideen med det hele er som sagt at finde store (eller mindre) filer der kan slettes, og når man finder en sådan fil, trækker man den bare til slet-ikont, hvor den så vil ligge indtil man beder programmet om at slette den rigtigt. Man kan derfor fortryde (så længe man ikke har slettet rigtigt) og kan hele tiden se, hvor meget plads man får frigjort på drevet. For at sikre sig, at man ikke kommer til at slette noget forkert, er der mulighed for et previewe indholdet af filerne inden man sletter dem.

DaisyDisk koster 65 kr i Mac App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.