Jeg har et par gange omtalt appen CleanMyMac 3, som jeg selv er glad bruger af og anbefaler alle at installere, da den gør oprydning og afinstallation af apps på ens Mac til en leg.

Her den anden dag fik jeg et spørgsmål fra Kurt, en trofast læser af onx.dk, der havde set min anbefaling. Han skrev at han han havde en Windows-PC og spurgte hvad han så skulle gøre når der skal rydes op.

Svaret er nemt: Klik ind på apple.dk og bestil en MacBook med det samme. Det er selvfølgelig en spøg. I virkeligheden er det mange år siden jeg sidst har rodet med Windows for alvor, så jeg er nok ikke den bedste til at komme med svar på den slags. Men rent faktisk laver MacPaw, der står bag CleanMyMac 3, en tilsvarende version til Windows. Den hedder så bare CleanMyPC. Spørg mig ikke hvorfor et dedikeret Mac-udviklingshus laver Windows-apps men det gør de altså.

Her er et screenshot, som man kan at der er fundet mere end 18GB junk, der bare kan slettes.

CleanMyPC scanner din computer og fjerner junkfiler. Den rydder op i registreringsdatabasen, holder styr på cookies og meget mere. I seneste version fremhæver MacPaw især to killer-features: Uninstaller og AutoRun.

Uninstaller gør det hurtigt og nemt at afinstallere og slette apps. Alt junk fjernes. Modulet indeholder en Sikkerhedsdatabase der holder styr på alle de forskellige filer og ændringer når du installerer og afinstallerer apps så processen bliver mere præcis og sikker. Autorun gør det nemt at deaktivere unødvendige apps der automatisk starter, når du starter din computer. Det sænker opstartstiden, frigiver RAM og gør i det hele taget din computer hurtigere.

Jeg har ikke selv prøvet CleanMyPC, der jeg ikke selv bruger Windows, men er appen lige så anvendelig som CleanMyMac går du ikke helt galt byen ved at købe den. Appen virker til Windows 7, 8 og 10.

Du kan købe CleanMyPC for $40 USD hos MacPaw (link).