Cargo-Bot er et puzzle-spil, hvor man skal lære en robot at flytte kasser. Der er 36 forskellige baner, og når man har gennemført en bane, kan man optage løsningerne og dele dem via YouTube. Spillet er gratis i App Store.

Det er dog ikke den gode musik og retina-grafikken, der gør det interessant. Selvom spillet i sig selv at et okay lille spil, så er det der bør få ens øjenbryn til at løfte sig, at det er kreeret udelukkende ved hjælp af en iPad. Det er prototyped, programmeret og finpoleret på en iPad fra start til slut. Herefter er koden eksporteret til Xcode, Apples iOS-værktøj til Mac, og uploadet til App Store.

Spillet er lavet i Codea, som via et simpelt programmeringssprog og en visuel tilgang til processen, gør det nemt for "enhver" at lave iPad-apps. Codea er blevet kaldt programmeringens svar på GarageBand, som på tilsvarende vis gør det nemt at lave musik.

Tidligere kunne man kunne bruge de kreerede apps inden i Codea, men nu er der kommet et værktøj til eksport af projektet, så man altså kan få det i App Store, som enhvert anden app lavet på almindeligvis.

Cargo-Bot kan hentes gratis i App Store (link).

Programmeringsværktøjet Codea kan købes for 59 kroner (link).

Læg gerne en kommentar, hvis du har erfaring med Codea, eller måske endda allerede arbejder på en app.

Scroll ned for at se kommentarer