Botanicula er et spil, som jeg (igen) bliver nødt til at gøre opmærksom på, nu da det er kommet til iPad. Spillet er lavet af folkene bag Machinarium og Samorost 2, hvilket burde være garanti nok for dette spils kvalitet. Spillet har tidligere kun kunne fås til Mac, og har også tidligere været omtalt på imacguide.dk. Her kommer omtalen igen blot til iPad:

Botanicula er et peg-og-tryk-eventyr, hvor man skal tænke sig om, og undersøge omgivelserne for at finde ud af, hvad der skal gøres for at komme videre.

Spillet foregår i et træ, hvor nogle små sjove væsner skal løse opgaven at redde det sidste af træets frø, da træet er plaget af nogle onde parasitter. Alt imens man forsøger at finde det rigtige at gøre, skal man også tage sig i agt for de farer der lurer rundt omkring.

Der er ingen tekst eller tale i spillet til at guide én, hvilket gør spillet internationalt og børnevenligt. Men selvom Botanicula ser sødt og barnligt ud, egner det sig dog bedst til større børn og voksne.

Botanicula byder på fantastisk grafik, lyd og musik i et sælsomt og finurligt univers, der ikke er så dystert som i Machinarium og Samorost 2, men mere har en boblende stemning af forår og sommer.

Botanicula koster 32 kroner og kan hentes i App Store (link)