For nogle år siden lancerede Apple en ny webbrowser kaldet "Safari Technology Preview". Som navnet siger er det en speciel udgave af Safari indeholdende den sidste nye teknologi. Browseren er i princippet målrettet webudviklere, men alle kan installere og bruge den. Browseren bliver opdateret med få ugers mellemrum og får derfor inkluderet ny teknologi før det havner i den normale udgave af Safari. Vi er efterhånden nået til version 106, som Apple har frigivet i denne uge.

Apples formål med "Safari Technology Preview" er at få bedre feedback på de ændringer der foretages. Safari er baseret på det såkaldte WebKit, en open source browser-engine, hvor der dagligt kommer nye builds. De er dog ikke nær så tilgængelige som den Technology Preview Apple udgiver med et par ugers mellemrum, hvor der samles op på de nye ting.

Med Safari Technology Preview er med andre ord meget nemmere at få adgang til det seneste indenfor browserteknologi. En anden fordel er at "Safari Technology Preview" understøtter iCloud, hvilket de daglige builds af WebKit ikke gør.

Der er tale om en stand alone browser, der kan køre siden om side med den normale Safari. For at kunne skelne, har den nye fået et lilla ikon.

Vil du være helt fremme i skoene og have det sidste nye, er det Safari Technology Preview du skal gå efter.

Du kan hente "Safari Technology Preview" og læse release notes her: developer.apple.com/safari/download/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.