Apple har lanceret Final Cut Pro X, Motion 5 og Compressor 4 i Mac App Store. Det er Apples serie af professionelt filmredigeringsværktøjer.

"Final Cut Pro X er det største fremskridt inden for pro videoredigering siden den originale Final Cut Pro", udtaler Philip Schiller, senior vice president of Worldwide Product Marketing hos Apple. "Vi har vist det frem for mange af verdens bedste professionelle redigerings, og de har tabt underkæben".

I Mac App Store er den første modtagelse dog lidt mere blandet. Utroligt mange kalder programmet en skuffelse. Umiddelbart går de fleste anker på det nye brugerinterface, så mon ikke det primært handler om tilvænning. Mindst lige så mange er da også begejstrede.

Det er alt for mange nye ting, til at vi kan komme ind på dem her. Vi skal blot nævne nogle få. Der er kommet en magnetisk tidslinie som tillader en mere fleksibel redigering; automatisk kategorisering af indhold fra import: redering i baggrunden, som man kan arbejde uden afbrydelse. Brugerinterfacet er kraftigt inspireret af iMovie, Apple redigeringsværktøj for hobbyfolk, men har selvfølgelig beholdt styrken og kraften som Final Cut er kendt for.

Motion 5 og Compressor 4 er to add-ons til Final Cut Pro X, der giver flere muligheder for at ændre animerede overgange etc. og export af film.

Programmerne kan købes i Mac App Store:

- Final Cut Pro X - 1.799 kr (link)
- Motion 5 - 299 kr (link)
- Compressor 4 - 299 kr (link)

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.