Introduktion

Weather Pro er et af mange vejr-programmer i App Storen. Det viser på "forsiden" det aktuelle vejr for det valgte sted. Det aktuelle vejr dækker over temperatur, vindhastighed, -stød og -retning, dugpunkt, windchill-faktor, relativ luftfugtighed og nedbørsmængde. Desuden vises et vejrsymbol; en sol, en regnsky etc.

Under det aktuelle vejr vises en 6-dages prognose. For hver dag kan man trykke sig videre og se en detaljeret prognose (hver 3. time). Prognoserne viser et vejrsymbol, temperatur (evt. dag + nat), det forventede antal solskinstimer, sandsynligheden for nedbør samt den forventede nedbørsmængde og sidt men ikke mindst vinddata.

Udover de nævnte vejrdata kan man (i hvert fald for visse steder) se både radarfilm (nedbør) og satellitfilm (skyer) desuden kan prognosen vises på en kurve (se galleriet).

Via "Søg" finde den lokalitet man ønsker at følge og der er mulighed for at tilføje en lokalitet til sine favoritter.

Kompleksiteten taget i betragtning er der forbavsende få indstillinger. Man kan vælge mellem celsius og fahrenheit og mellem 5 forskellige måder at vise vindhastigheden på.

Konklusion

Lad mig slå fast med det samme, at Weather Pro er det bedste vejrprogram i App Store - af dem jeg har prøvet i hvert fald (et par af dem er anmeldt her).

Mange af de andre vejrprogrammer, der ellers er gode, lider af den alvorlige "fejl" eller ulempe, at de er lavet til det amerikanske marked med dertilhørende "forkerte" enheder etc. Weather Pro er derimod perfekt lokaliseret efter danske forhold. Det er endda på dansk.

En anden stor fordel er, at selv de mindste lokaliteter er med i programmet. Jeg har prøvet flerem der kun havde de danske lufthavne med. Fint hvis man bor i Roskilde eller Billund, men der hvor jeg bor kan jeg ikke bruge det til noget som helst, at et program foreslår mig Roskilde lufthavn, som er tættest på min bopæl. I Weather Pro, skrev jeg blot min bys navn og, der var med det samme gevinst. Muligheden for at tilføje favoritter samt muligheden for at bruge "lokaliser mig"-funktionen gør programmet perfekt til ferien. På den måde er man altid opdateret med seneste prognose, uanset hvor man er.

En vigtig ting ved vejrprognoser er selvfølgelig at data er i orden. Weather Pro er lavet af MeteoGroup, et hollandsk selskab, der er Europas største private vejrcenter. Kvaliteten af data burde derfor være i orden.

Det der for alvor trækker op, er dog programmets brugergrænseflade og de data man får serveret. Der er afgjort lagt meget arbejde i at præsentere de mange informationer på en letlæselig og forståelig måde. Personligt er jeg helt vild med at man får serveret en sandsynlighed for nedbør, samt det forventede antal solskinstimer. Det er unægtelig er detaljeringsgrad eller to over det sædvanlige: "Nogen eller en del sol - i aften en overgang ret skyet og mulighed for regn". Hvis vejrmodellen er så god, at den med stor sikkerhed kan give et nedbørssandsynlighed, så vil jeg hellere have den direkte frem for en sproglig formulering. For hvad dækker "muligvis regn af og til" over? Med det eksakte tal er det meget nemmere at vurdere.

Der er ingen tvivl om, at Weather Pro skal have 5 stjerner. Programmet er gennemført lækkert. Indtil DMI får taget sig sammen og lavet en dedikeret dansk vejrprogram, er Weather Pro kongen af vejrprogrammer til danskere.

Kan købes i App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.