Ønsker man en blid opvågning, så er programmer Wake-up Pro måske en mulighed. Programmet vækker én af den dybe søvn ved hjælp af lys. Wake-up Pro fungerer nemlig som solen, blot bestemmer man selv, hvornår solen skal stå op, og dermed vække én. Programmet er baseret på vores naturlige mekanisme til at vågne gradvist, når vores hjerne registrerer lys. Lyset bliver gradvist stærkere, begyndende 30 minutter før den ønskede opvågning.

Der er desværre ikke noget information at hente i selve programmet, det skal man have læst sig til forinden i App Store.

Man indstiller de ønskede settings ved at trykke på det lille i øverst i højre hjørne. Her kan man indstille alarmen til det ønskede tidspunkt for opvågning. Man kan sætte snooze på (fra 2 til 20 minutter). Sunrise er det felt, hvor man kan indstille, hvor længe inden den egentlige opvågning, at man ønsker lysets begyndelse (fra 2 til 60 minutter). Programmet står fra start på 30 minutter. I feltet Alarm sound kan man vælge mellem 10 forskellige alarm-lyde, som gradvist stiger i styrke, på det indstillede tidspunkt. Alle lydene er primært dyrelyde, for eksempel fuglesang, fårekylling eller regnskov. Under 24-Hour time kan man vælge, om man vil bruge europæisk tid (1 til 24 timer) eller amerikansk tid (AM/PM).

Når man har afsluttet sine indstillinger, vil skærmen være helt mørk, blot med et digitalt ur, dato, samt symbolet for en klokke, hvis man har sat alarmen til. Ud over det omtalte i øverst til højre, findes øverst i venstre hjørne symbolet for en sol. Trykker man på den, "står solen op".
Når alarmen lyder om morgenen, trykker man to gange på skærmen for at få den til at stoppe.

Man skal have sin iPhone tilsluttet strøm hele natten, samt have programmet tændt. Det bedste resultat fås hvis man stiller sin iPhone i en dock, hvor lyset bedst rammer én fremfor hvis den ligger ned.

Konklusion

Ligesom flere af de andre opvågningsprogrammer, synes jeg at dette program er en rigtig god idé. Blot har jeg ikke haft den store succes med brugen af det. Primært skyldes dette, at det generer mig, at "nat-skærmen" er for lys. Selvom skærmen umiddelbart fremstår som helt mørk (se billedet til højre), udsender den altså en hel del lys. Er man ikke vandt til at have sådan en lyskilde i soveværelset, er det et irritationsmoment.

En anden ting, der ikke er helt optimal er, at ligger man med hovedet vendt væk fra iPhonen i dock, så registrerer man ikke i samme grad lyset, så at det ender med, at man bare bliver vækket til den indstillede tid.

Jeg anmeldte for nylig Sleep Cycle Alarm Clock, hvor man skulle have iPhonen med i sengen. Jeg kan dog bedre lide denne app, hvor man ikke skal have sin iPhone med i seng, men kan nøjes med at have den i dock ved siden af.Derudover kan jeg rigtigt godt lide de naturlige alarm-lyde, men det er jo smag og behag.

Wake Up Pro kan hentes App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.