Når man åbner programmet mødes man af jordkloden hængende i rummet, omgivet af uendeligt mørke og lysende stjerner. Kloden roterer roligt og majestætisk. Så sætter man en finger på skærmen, for at se hvad der så sker. "Wow", var herefter mit første udbrud, for pludselig åbnede der sig et tre-dimensionelt univers, der roterede efter min fingers placering.

Solar Walk, der er udviklet af Vito Technology, er nok mest et program, for dem der interesserer sig for astronomi, men derudover er det meget informativt for dem, der gerne vil have større indsigt i solsystemet, og jeg synes faktisk, at det ville gøre sig godt som undervisningsmateriale. I hvert fald er det super godt til på hjemmefronten at vise børnene hvordan solsystemet er skruet sammen. Med dette program kan der nemlig drejes, vendes og zoomes lige så tosset man vil, så man kan gentage de forskellige processer for børn eller andre, så ikke et spørgsmål forbliver ubesvaret.

For ved hver planet, måne eller solen, kan man trykke sig frem til informationer om det udvalgte. Der står alt fra generel information over facts og tal til eventuelle missioner til den pågældende planet, måne eller solen. Og man kan ende med at vide en hel del om de forskellige planeter, en viden som man vel at mærke godt kunne have tilegnet sig andet steds, men var det ikke for Solar Walk, så var man nok forblevet uvidende om de svævende kolosser deroppe...

En rigtig god "detalje" er, at der oppe i højre hjørne kører et ur. Datoen er automatisk sat til det nuværende tidspunkt, men man kan stille på tiden som man vil, og på den måde for eksempel se, hvordan solsystemet ser ud på et givent tidspunkt. Man kan også sætte farten op eller ned, og på den måde udforske rotationer og bevægelser ikke mindst set i tidsperspektiv.

Hvad vi kan lide: Det er et utroligt flot program, der virkelig er gennemarbejdet. Her er solsystemet og ikke så meget pjat.

Hvad vi ikke kan lide: Der mangler en lysende prik på jordkloden (i det land hvor man bor), så det er muligt bedre at kunne se og forstå døgnets og årstidernes skiften.

Købe eller ikke købe: Købe, specielt hvis man er bare en lille smule interesseret i astronomi, eller man har børn, hvis horisont man gerne vil udvide med solsystemets magi.

Solar Walk kan hentes i App Store (Solar link).

Scroll ned for at se kommentarer