Pinkoder til iPhonen er som navnet siger en pinkodehusker. Det er et lille program der kan bruges til at hjælpe en med at huske diverse pinkoder. Med pinkoder tænkes der her på 4-cifrede talkoder, som man for eksempel bruger til kreditkort, simkort eller lignende.

Ideen er, at man først skriver de fire cifre i koden i et særligt mønster på et mangefarvet ternet skema. Herefter udfylder programmet de tomme felter med tilfældige tal fra 0 til 9, således at der til sidst er lige mange felter med hvert tal. For den udeforstående der ikke kender mønstret, er resultatet et bare et skema med tal.

Når man fremover vil finde sin kode, skal man bare huske mønstret. Det er smart for vi mennesker har nemmere ved at huske et mønster end en firecifret kode, der ikke siger os noget eller giver nogen mening, medmindre vi er så heldige, at det minder os om en bestemt dato et telefonnummer etc. Hvis man benytter pinkodehuskeren vil man altid starte med at se det farvede skema, og ret hurtigt vil man kunne genkalde sig pinkoden.

En pinkodehusker som beskrevet ovenfor har eksisteret i mange år på papirform. Det er med andre ord ikke en nyskabende funktion vi får, men et gennemprøvet koncept hvor papiret bare er skiftet ud med iPhonen.

Det medfører flere fordele. Den oplagte er selvfølgelig, at man slipper for at have en papirlap i sin pung. Derudover kan man bruge programmet til at huske lige så mange pinkoder som man vil - man kan endda give hver pinkode et mærke, så man kan kende forskel. En anden fordel er, at tallene ikke er håndskrevne. Så undgår man i hvert fald den usikkerhed, at man ubevist har skrevet pinkoden på en måde og resten af tallene på en anden måde.

PinkodeHusker er en app af den slags jeg er vild med: Et lille program, der på en enkel og overskuelig måde løser et problem eller hjælper en i hverdagen. Ingen dikkedarer og ingen slinger i valsen. Det er skåret ind til benet og fokus er på at levere varen. For folk der har brug for en pinkodehusker er denne app løsningen.

Appen kan hentes i App Store (link).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.