Appen gør det muligt at tage billeder med iPhonens kamera, samt importere billeder fra fotorullen og beskytte dem med en 4 cifret pinkode. Man kan så tage billeder af for eksempel sit Dankort og andre vigtige ting som man selv skal huske, men som ingen andre må vide. Man kan navngive billederne i programmet så de er lettere at overskue.

Indtil videre har jeg ikke stået i en situation hvor jeg kunne have brug for en sådan app. Jeg har dog heller ikke personligt svært ved at huske ting, om det så er pinkoder, passwords eller Dankort nummer. Folk der ikke har så nemt ved at huske den slags, kunne eventuelt finde GemID brugbart. Interfacet er behageligt at bruge, og meget nemt at finde ud af. Dette har naturligvis også noget at gøre med programmets simple natur.

Mangler og sikkerhed

Normalt bør man ikke anmelde noget som helst på baggrund af hvad det ikke indeholder. Men denne app skriger simpelthen på flere features. Man burde kunne tilføje tekst lige såvel som billeder, hvis man skal huske fx en pinkode så skal man først skrive den ned på papir og så tage et billede af det bagefter. Det kunne også være rart hvis programmet understøttede mapper, så man kunne inddele sine billeder efter kategori. Ligeledes kunne det være meget smart hvis man kunne importere SMS’er eller e-mails eller dokumenter fra e-mails. Ved ikke om det kan lade sig gøre, men det ville være smart hvis det kunne. Det er frustrerende at GemID rent faktisk kunne være en ganske uundværlig app, hvis bare den kunne lidt mere.

Sikkerheden er desværre ikke i top. Appen har en firecifret pinkode, og man har ligeså mange forsøg som man kunne ønske sig til at bryde den. Ville være meget bedre hvis bogstaver også kunne bruges. En grænse på indtastningsforsøg burde også være til stede, som spærrer hvis man taster forkert for mange gange.

Alt i alt

Før eller siden skal alle i Danmark bruge NemID. Desværre! Man kunne forestille sig at GemID havde noget med dette at gøre, men det er ikke tilfældet. Man må faktisk slet ikke bruge GemID til at tage et billede af sit NemID kodekort. Det er imod NemID’s regler. Man har dog kun sin egen moral, og appen kan jo af gode årsager ikke bestemme hvad man tager billeder af.

GemID er en brugbar app, men manglerne trækker desværre mere ned end brugbarheden trækker op. Hvis disse mangler bliver tilføjet i en senere version, så kigger vi gerne på GemID med friske øjne.

Opdatering: GemID findes ikke længere i App Store. Har du brug for at beskytte noter etc. med kodeord, kan du benyttes iOS's egen metode: Sådan beskytter du en note i iOS med kodeord

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.