Evernote er som navnet antyder en note app til iPad, som er universel, så den kan også bruges med iPhone. Den er ganske gratis og man kan faktisk komme ret langt med den version, selvom det også er muligt at købe sig til Premium konto, sådan at man har mere plads, kan åbne større filer, flere filformater og dele filer med andre Evernote brugere. Premium koster $5 pr. måned eller $45 for hele året og det er jo ganske rimeligt i forhold til at Evernote er blevet et af mine helt essentielle værktøjer på min iPad.

Man kan i Evernote oprette noter, som man på farten helt enkelt skriver ind på sin iPad og her er det ganske befriende og dejligt at arbejde med et standard iPad interface, hvor en række andre note apps (WhiteNote, Paperdesk, m.fl.) går for langt i deres forsøg på at simulere den gamle A4 blok i "look and feel", hvilket efter min mening giver mere besværlig håndtering. Endvidere kan man arrangere alle sine noter i mapper, f.eks. arbejde, privat, skolebestyrelse og fodboldklub, så det er nemt at holde sine noter organiseret. Det er muligt at inkludere billeder og optage lydfiler som note, hvis man har brug for det og man kan tagge noter med et eller flere nøgleord, så de kan findes frem på tværs af kategorier.

Faktisk gemmer Evernote også din lokation sammen med noten og selvom du har en Wifi iPad uden indbygget GPS, så er den som regel ret god til at få den rigtige lokation på. Det er dog mest en gimmick, der er ikke noget, som jeg har fundet nogen reel anvendelse for i mit daglige arbejde endnu.

Der er også mulighed for at få en Evernote-emailadresse, som gør at man kan emaile noter, billeder eller lydklip fra sin computer, som så automatisk indgår som noter i sin Evernote samling. Ligeledes kan man selvfølgelig sende en note til en email adresse. Der er også lavet forskellige Evernote plugins til browsere, så man lave et dump af en interessant hjemmeside til sine noter.

Den mest geniale funktion i Evernote er dog at man kan få en udgave til macOS eller Windows, så man kan synkronisere alle sine mapper og noter mellem sine forskellige enheder, det er en genial funktion som samtidig sørger for backup af ens noter.

Konklusionen er at Evernote er en rigtig god business app, den er blevet så fast en arbejdshest at den endda har fået plads på dock linien på min iPad. Den leverer endelig det papirløse kontor sammen med iPad.

Evernote kan hentes i App Store (link).