Er man blot en lille smule interesseret i at kunne begå sig på italiensk på et simpelt plan, så er programmet Basic Italian for Dummies en udmærket løsning. Man kommer ikke til at kunne tale flydende italiensk ved hjælp af programmet, men det kan bruges på samme måde som den gode gamle parlør. Det giver et basalt indblik i grammatikken, samt brugbare sætninger og vendinger til brug i forskellige situationer, så som restaurantbesøg, hotelophold og transport. Programmet er delt op, så man kan vælge at finde det ønskede enten ved brug af ordbog, basal grammatik, ord/vendinger, Flashcards mm. Med flashcards kan man teste sig selv. Man får givet en sætning på engelsk inden for et selvvalgt emne, som man så kan forsøge at oversætte til italiensk. Det forudsætter dog, at man har et mindre kendskab til italiensk. Der er flashcards indenfor 20 forskellige emner der spænder fra tal over small talk til restaurant og butik. De samme 20 emner kan man finde under ord/vendinger. Der findes også et emne der hedder Parts of Tens, hvor man finder eksempelvis de 10 mest brugte verber, de 10 oftest ombyttede verber (det gælder så engelsk/italiensk), de 10 nemmeste måder at lære italiensk på og så videre.

Ved hjælp af programmet (og nogle forkundskaber skulle jeg mene) kan man altså godt klare sig til husbehov på italiensk. Står man for eksempel og har brug for at spørge om vej, så går man ind under Words/Phrases og vælger Directions og scroller ned for at finde den sætning eller de ord man ønsker.

Det der er særligt godt ved dette program er, at ud over at kunne se det skrevne, kan man også få det hørt på italiensk, hvilket er en god hjælp, hvis man er usikker på, hvordan et eller andet skal udtales. Det bliver endda udtalt langsomt og tydeligt, så man ikke er i tvivl. På denne måde burde man kunne få den helt rigtige udtale af sproget. Noget andet godt er, at man kan vælge om programmet skal være fra engelsk til italiensk eller fra italiensk til engelsk.

En ting ville jeg dog have lavet anderledes, og det er, at programmet ikke skulle være delt op på den måde, som det er i hovedmenuen. Personligt ville jeg finde det mere brugbart, at dele det op i de situationer, som man står i, altså Rejse, Bank, Restaurant, Butik, Hotel og så videre fra starten af. Så slipper man for først at skulle tage stilling til hvorvidt det man leder efter hører ind under den ene eller den anden kategori. Står man og skal begå sig på italiensk hos en slagter, så burde man bare kunne gå ind under Butik, og så finde frem til Slagter, som det fungerer i den gode gammeldags parlør. Men så omfattende er dette program altså ikke.

En anden ting, som jeg savner ved dette program er, at der havde været mere end én mulighed for, eksempelvis at kunne bede om regningen. Det kan godt blive lidt unuanceret når det kun er muligt at sige et eller andet på én måde. På dansk kan man for eksempel sige: "Regningen, tak", "Jeg vil gerne betale", "Må jeg bede om regningen, tak?" "Kan jeg få lov til at betale?" og så videre, men i dette program er der kun muligheden:" "Bring us the check, please", og her savner jeg altså flere alternativer.

Selvfølgelig skal det også nævnes at man selvfølgelig skal kunne engelsk for at bruge programmet, da det ikke er på dansk.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.