Med undertitlen: Faktisk er det kun to, men jeg kunne godt bruge tre

Vi er jo vanedyr, vi mennesker. Selvom mange ting nu kan klares på en computerskærm eller sågar en iPhone som man kan holde i sin hånd, så vil mange stadig gerne have et stykke papir i hånden når de skal læse, eller have en god gammeldags kalender med sig til overblikket over dagen/ugen/månederne.
Men man kan jo reelt skippe disse "gammeldags" papirudgaver. Vi skåner ikke mindst naturen ved at nedsætte papirproduktionen, men man er også fri for sedler der bliver væk, udgiften til en kalender (der i øvrigt er lige lovligt høj), samt at man som regel altid har sin iPhone med sig og derfor også sin huskeseddel eller kalender.

Huskeseddel

Når man som mig er blevet velsignet med kronisk ammehjerne efter at have fået børn, og har små huskesedler liggende rundt omkring i huset, så er en huskeseddel-app en rigtig god ting. Jeg kunne nu godt tænke mig sådan én, hvor man kunne strege ud efterhånden som man fik udført opgaverne. Så kan man også se hvad man har husket at huske! Altså hvilke opgaver man har fået udført (dem der er blevet streget ud), så man ikke behøver at gå at huske på om man nu også fik det gjort.

Jeg kan godt lide den app, der hedder Noter. Den er meget autentisk, men her mangler blot udstregningsmuligheden. Men det er godt til både at huske sig på de daglige gøremål, men også til de gøremål der har en fjernere horisont.

Jeg bruger også Noter til at nedfælde ideer. For eksempel en note indeholdende ideer til valg af blomster til et nyt bed i haven. Eller sidder man hos tandlægen og veeeeeenter, mens man pløjer dameblade igennem, og finder man en artikel om et skønt rejsemål, en god opskrift eller navnet på en god creme, ja, så er det frem med iPhonen, så man kan nedfælde sagerne i Noter. Man havde jo nok glemt web-adressen, hvor man kunne købe den gode creme eller se mere om det skønne rejsemål, når man kom hjem. Så her er Noter en god hjælp.

Indkøbliste

Ligeledes ville en indkøbsliste med udstregningsmuligheder være guld værd. En indkøbsliste, hvor éns ægtefælle/samlever havde mulighed for at tilføje ønsker fra deres egen iPhone ville være rigtig smart. Hvis man nu har arrangeret det sådan at manden skal købe ind på vej hjem fra arbejde, så kan hans kone/samlever sende ham flere indkøbsønsker direkte ind på indkøbslisten, hvis hun i løbet af dagen finder ud af, at de eksempelvis mangler tomater til aftensmaden. Sådan en virtuel indkøbsliste har jeg dog ikke fundet. Her bruger jeg indtil videre også Noter.

Der findes flere forskellige indkøbsliste- og huskeseddel-apps i App Store, men jeg har endnu ikke fundet nogle der kan erstatte Noter. De fleste er på engelsk og nogle af dem er indrettet sådan at der er separate indkøbslister til forskellige butikker/supermarkeder, hvis man for eksempel har ærinder i både slagter, supermarked og helsekostbutik.

Kalender

Så er der kalenderen. Den er jo i vore dage næsten uundgåelig og uundværlig. Her bruger jeg den app der hedder Kalender. Den er fin til at overskue en enkelt dag. Men den er er ikke helt tilstrækkelig, da jeg godt kunne bruge en uge-oversigt. Det er rart at kunne "tage sin uge frem" og så klikke/bladre sig ind på den enkelte dag, og se hvad man har af aftaler/gøremål den pågældende dag. Jeg kunne altså godt bruge en virtuel kalender, der var mere papirs-kalender-agtig.

Det kan altså (næsten) lade sig gøre, at undvære de små huskesedler, indkøbslisten og kalenderen i papirversionen. Hvis der kommer nogle gode danske virtuelle versioner, der fungerer ligesom originalen (skrive ned-strege ud-bladre), så kan det være, at vi vanedyr vil lægge papir og blyant fra os. Vi venter spændt.........

Er der nogle af læserne der kender apps, der rent faktisk opfylder mine ønsker, kan I selvfølgelig bare lægge en kommentar.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.