Her er et lille tip til hvordan du kan slå iPadens delte tastatur til - og hvordan du kan tilpasse det dine egne behov for hvor det skal være på skærmen.

Du kan se på billedet oven for hvordan det ser ud.

Sådan slår du iPadens delte tastatur til eller fra

Du skal åbne Indstillinger og vælge Generelt > Tastatur. Her skal du slå "Opdel tastatur" til.

Når det er gjort, er vi klar til det sjove. Nu kan vi nemlig ændre iPadens tastutur på to forskellige måder.

Først og fremmest kan vi opdele det i to mindre tasturer, der er i hver sin side af skærmen, så man kan bruge hver halvdel med hver sin hånd, når man holder om iPaden. Perfekt til sms-generationen der har lært, at tekst bliver skrevet med tommelen.

Man gør det nemmest ved at sætte to fingere på tastaturets mellemrumstast og sprede dem fra hinanden (vandret). Man samler det igen ved at trække de to halvdele ind mod midten samtidig. Den anden metode er, at tryke på tastatur-knappen i nederste højre hjørne, og holde fingeren på den i et sekund. Så kommer der en menu frem, hvor man vælger "Opdel".

I denne menu vil man også se en valgmulighed kaldet "Frigør". Med den kan man sørge for at tastaturet ikke er fastlåst i bunden er skærmen, men kan placeres, hvor man ønsker det ved at trække det op eller ned i den lille knap nederst i tastaturets højre hjørne.

Et lille bonustip er, at når iPadens delte tastatur er slået til, så er der seks skjulte taster umiddelbart til højere henholdsvis venstre for de to halve tasturer. Trykker man eksempelvis umiddelbart til venstre for h-tasten, svarer det til at trykke på J-tasten, som jo ville være lige præcis der, hvis ikke tasturet var delt. Ganske smart - men også forvirrende, hvis ikke man er klar over det.

Tippet er ajourført i november 2016.