Har du været med på iPhone-vognen i mange år, er din samling af beskeder sikkert vokset til en anseelig størrelse. Sender du tit billeder eller video, fylder de nok også en pæn portion på din iPhone. Måske flere gigabyte. Men bruger du nogensinde dine gamle beskeder? Hvis ikke kan du lige så godt frigive pladsen, så den kan bruges til noget andet.

I iOS er det muligt, automatisk at få slettet gamle beskeder, så man slet ikke behøver tænke mere på det. Som standard er funktionen slået fra, således at alle beskeder bliver gemt - med mindre man sletter dem manuelt selvfølgelig.

Sådan sletter du automatisk gamle beskeder på iPhonen

1. Åbn Indstillinger > Beskeder

2. Scroll ned til "Beskedhistorie" og tryk på "Behold beskeder".

3. Vælg om de skal slettes efter 30 dage, efter et år eller om de skal bevares uendeligt (standard).

Hvis du har beskeder, der er ældre end den valgte periode, vil du blive bedt om at bekræfte sletningen af dem.

Når først indstillingen er slået til, sker sletningen herefter automatisk. Så snart en besked er ældre end den valgte tidsperiode, bliver den slettet uden yderligere varsel. Bemærk at den herefter ikke kan genskabes. Beskeden er væk for altid Du skal således kun slå den automatisk sletning til, hvis du ikke har brug for at rode med dine gamle beskeder.

Ud over den spare plads, kan funktionen give en lille smule sikkerhed i privatlivet. Mister man sin iPhone, er det eksempelvis kun de seneste 30 dages beskeder, vedkommende kan kigge igennem - alt efter hvad man nu har sat perioden til.

Tippet er ajourført i maj 2018.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.