Siri på Mac et et utroligt brugbart værktøj, der gør det hurtigt og nemt at lave påmindelser, søge efter filer, laver noter og så videre. Alt sammen foregår ved hjælp af stemmen. I princippet som når man taler med en rigtig person.

For nogle er det dog en lidt akavet måde at kommunikere med sin computer på, eller også giver det bare for meget larm på kontoret. Derfor ville det være rart, hvis man bare kunne kommunikere med Siri via tekst. Desværre kan det ikke umiddelbart lade sig gøre - og så kan det alligevel godt via dette lille trick. Se herunder, hvordan du kan kommunikere med Siri via tastaturet i stedet for at bruge stemmen.

Sådan kommunikerer du med Siri via tekst på Mac

Som sagt, kan man ikke umiddelbart kommunikere med Siri på anden måde end ved at tale til hende. Når man aktiverer Siri på sin Mac, forventes der at man siger noget. Gør man ikke det, sker der ikke noget. Tricket er at benytte Siris funktion til manuel retning af ord, hun ikke opfanger ordentligt.

Man undgår ikke helt at sige noget, men holder det på et absolut minimum.

Sådan kommunikerer du med Siri via tekst på Mac

Aktiver Siri

Sig et eller andet kort til Siri. Det kunne eksempelvis være "Hej".

Afvent Siris svar.

Ny håndskreven besked

Ret din forespørgsel manuelt

Flyt pilemarkøren over hvor der står "hej" og klik på ordet. Nu kan du skrive din kommando. Afslut ved at trykke på enter-knappen.

Ny håndskreven besked

Siri udfører kommandoen

Siri vil opfatte din skrevne kommando på samme måde, som hvis du havde sagt det til hende.

Håndskreven besked

Ebog cover

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac 3. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. De 40 euro den koster er godt givet ud.