iPaden er perfekt at se billeder på, eller at bruge til at vise billeder frem til andre. Kvaliteten af den store skærm er niveauer gamle dages fotoalbum med papirbilleder.

Men det kræver selvfølgelig at man har nogle billeder at vise. Det slår næppe an, at nøjes med dem, man har taget med iPadens kamera. Her viser vi hvordan, man kan overføre billeder fra sin computer til iPaden via iTunes.

Jeg bruger selv Fotos på Mac til organisering af mine billeder, Fotos giver nemlig nogle fordele, fordi det er Apples eget program. Man kan blandt andet sortere sin billeder i albums efter efter hvem der er på billedet - og bibeholde denne sortering på iPaden. Men man kan sagtens synkronisere selvom man ikke bruger Fotos, for eksempel fordi man har en Windows-computer. I såfald springer man bare første afsnit over og går direkte til andet afsnit.

Se her hvordan du overfører billeder fra din computer til iPaden.

Overfør billeder til iPaden fra Fotos på Mac

1. Først skal du tilslutte sin iPad til computeren og åbne iTunes.

2. Her skal du finde og klikke på iPadens navn øverst til venstre. Herefter skal du klikke på på Fotografier-menupunktet i venstre side.

3. Marker boksen ud for "Synkroniser fotografier" og vælg "Fotos" i drop down-menuen ud for "Kopier fotografier fra".

4. I boksen nedenunder kan du herefter vælge hvilke billeder du vil overføre. Det kan blandt andet gøres ud fra de albums, som du har oprettet i Fotos.

5) Når du har valgt hvad der skal overføres til iPaden skal du bare trykke på "Anvend" nederst til højre og vente på at overførslen er færdig. Herefter kan du se billederne i Fotos-appen på iPaden.

Overfør mapper med billeder til iPaden fra Windows eller Mac

Hvis du har en Windows-maskine eller bare ikke ønsker at bruge Fotos på Mac'en, kan du overføre billeder til iPaden direkte fra en mappe med billeder. Hvis du har flere albums er det smarteste at sortere billederne i mapper, som igen ligger i en samlet mappe. Det gør det nemmere at overskue tingene i iTunes.

1) Først skal du tilslutte sin iPad til computeren og åbne iTunes.

2) Her skal du finde og klikke på iPadens navn øverst til venstre. Herefter skal du klikke på på Fotografier-menupunktet i venstre side.

3) Marker boksen ud for "Synkroniser fotografier " og vælg hvilken mappe du vi overføre billeder fra under "Kopier fotografier fra".

4) Nu skal du finde den overordnede mappe, som du har placeret dine undermapper i.

5) Når du har valgt hvad der skal overføres til iPaden, skal du bare trykke på "Anvend" nederst til højre og vente på at overførslen er færdig. Herefter kan man se billederne på iPade.

Kan også bruges på iPhonen

Ovenstående vejledning kan selvfølgelig også bruges til at overføre billeder til en iPhone.

Artiklen er ajourførti januar 2016.