Her er en vejledning til, hvordan du kan få din iPad eller iPhone til at virke igen, hvis du har glemt koden til den, eller hvis du har indtastet en forkert kode så mange gange at enheden er blevet slået fra (disabled). Typisk vil du blive mødt en besked som "iPad er slået fra opret forbindelse til iTunes".

Der er tre forskellige metoder til at få iPaden eller iPhonen til at virke igen. Hvilken en af de tre metoder du skal vælge afhænger af, om du tidligere har synkroniseret enheden med iTunes på din computer samt om "Find min iPhone" er slået til eller ej. Hvis ikke du ved eller kan huske det, så prøv de tre metoder en ad gangen i rækkefølge. Virker den første ikke, går du videre til nummer to. Virker den heller ikke, går du videre til nummer tre.

Hvis du tidligere har synkroniseret din iPad eller iPhone med iTunes på din computer uden at have slået "Find min iPhone" til er du bedst stillet. I så fald vil du uden videre kunne tage sikkerhedskopi og gendanne enheden så den er klar til brug igen uden at du skal bruge din kode.

Sådan gendanner du en iPad/iPhone som tidigere har været synkroniseret med iTunes

Udnyt at iTunes kender din enhed

Hvis du tidligere har synkoniseret din enhed via iTunes, kan du umiddelbart bruge iTunes til at gendanne den med. Alle dine indstillinger og indhold bliver bevaret med denne metode.

iphone-5-slaaet-fra-blurry

Forbind til iTunes

Forbind din iPhone med kabel til din computer og åbn iTunes. Tryk på iPhone-knappen øverst til venstre i iTunes og vælg din enhed.

vaelg-enhed-itunes

Besked: Svar via iPhone

Hvis du ser denne besked i iTunes, eller på anden vis bliver bedt om at svare via din iPhone, er det fordi den aldrig har været synkroniseret med computeren. Du kan derfor ikke benytte denne metode, men må bruge en af metoderne nedenfor.

svar-via-iphone

Resume

Du er nu på enhedens oversigtside (resume). Bemærk at selvom din enhed er slået fra, så har du fuld adgang til at kunne administrere den i iTunes. Det udnytter vi.

itunes-iphone-resume

Tag sikkerhedskopi

Start med at tage en sikkerhedskopi. Det hurtigste og nemmeste er at gøre det til computeren frem for iCloud. Markér "Denne computer" og tryk derefter på "Sikkerhedskopier nu". Vent på at den bliver helt færdig.

sikkerhedskopier-iphone-itunes

Gendan enheden

Nu skal du gendanne enheden. Tryk på "Gendan iPhone" eller "Gendan iPad" i den øverste boks.

gendan-iphone-itunes

Besked: Slå "Find min iPhone" fra

Hvis du ser denne besked er det fordi du har slået "Find min iPhone" til. Dette er en tyverisikring, som overtrumfer alt. Du kan af gode grunde ikke slå det fra på din enhed, når du er lukket ude. Du kan derfor ikke bruge denne metode, men må gå videre nedenfor.

slaa-find-iphone-fra-itunes

Sæt enheden op igen

Når din iPad eller iPhone er blevet gendannet, skal den sættes op igen. Brug den sikkerhedskopi du lige har taget i iTunes til formålet. Herefter kan du bruge den igen med alt indhold intakt.

iphone-5-slaaet-til-blurry

Hvis iTunes beder dig godkende computeren via din enhed, er det fordi du aldrig tidligere har synkroniseret den med computeren. iTunes kan derfor ikke med sikkerhed vide at du er den rette ejer ef enheden, og vil derfor ikke give dig adgang. I dette tilfælde må du gå videre med næste metode.

Bliver du bedt om at slå "Find min iPhone" fra når du skal til at gendanne, er du ogå nødt til at gå videre med næste metode. "Find min iPhone" er en tyverisikring, der forhinder simpel gendannelse i iTunes.

I begge tilfælde er det ikke noget problem. Du skal nok få liv i din iPad eller iPhone alligevel. Dog vil indholdet på iPhonen blive slettet umiddelbart, så du er afhængig af at du har en opdateret sikkerhedskopi for at kunne genskabe dit indhold.

Sådan gendanner du en iPad/iPhone hvor "Find min iPhone" er slået til

Udnyt at enheden er koblet til dit Apple ID

Hvis du har slået "Find min iPhone" til, kan din iPad eller iPhone slettes og gendannes uden videre selvom du har glemt din kode til enheden.

iphone-5-slaaet-fra-blurry

Besøg iCloud.com

Åbn din en browser på din computer og gå ind på hjemmesiden icloud.com. Log ind med dit Apple ID og kodeord.

Har du glemt dit kodeord til Apple ID, kan du nulstille det her: iForgot

icloud-login

Find min iPhone

Tryk på "Find min iPhone"-ikonet i oversigten.

icloud-find-min-iphone

Vælg din enhed

Tryk på "Alle enheder" øverst i midten og vælg den enhed, det drejer sig om, i listen.

find-min-iphone-alle-enheder

Slet enheden

I det lille vindue, der kommer frem, skal du trykke på "Slet iPhone" eller "Slet iPad".

find-min-iphone-slet-iphone

Bekræft sletningen

I det lille vindue, der kommer frem, skal du bekræfte, at du vil slettet alt indhold og alle indstilinger på enheden.

find-min-iphone-slet-enhed

Sæt enheden op igen

Når din iPad eller iPhone er blevet slettet, skal den sættes op på ny. Du kan enten vælge at benytte den seneste sikkerhedskopi, eller at sætte den op som ny. Herefter kan du bruge den igen.

iphone-5-slaaet-til-blurry

Hvis din enhed ikke fremgår af listen på iCloud.com er det fordi du ikke har slået "Find min iPhone" til. I så fald er løsningen at sætte iOS-enheden i recovery-mode og gendanne firmwaren manuelt i iTunes via nedenstende metode.

Dette sletter alt indhold på telefonen - også koden. Har du en sikkerhedskopi kan du gendanne den, ellers vil al data på enheden være tabt.

Sådan gendanner du en iPad/iPhone manuelt

Sluk enheden

Fjern alle kalbler fra din enhed og sluk den: Hold Power-knappen nede og skub for at slukke. Vent til enheden er slukket helt.

iphone-5-slaaet-fra-blurry

Forbind til iTunes

Tryk og hold hjem-knappen nede. Mens du holder knappen nede skal du forbinde den med kabel til din computer. Bliv ved med at holde hjem-knappen nede indtil du ser "Forbind med iTunes"-skærmbilledet. Nu kan du slippe knappen.

forbind-til-itunes-iphone

Åbn iTunes

Åbn iTunes på computeren. Du vil se en besked om at det et problem med din iPhone. Tryk på "Annuller"

besked-problem-iphone-itunes

Gendan enheden

Nu skal du gendanne enheden. Tryk på "Gendan iPhone" eller "Gendan iPad" i den grå boks. I det vindue, der kommer frem, skal du bekræfte, at du vil slettet alt indhold og alle indstilinger på enheden.

gendan-iphone-recovery

Sæt enheden op igen

Når din iPad eller iPhone er blevet gendannet, skal den sættes op på ny. Du kan enten vælge at benytte den seneste sikkerhedskopi, eller at sætte den op som ny. Herefter kan du bruge den igen. Har du haft "Find min iPhone" slået til, kan enheden ikke bruges før du har indtastet dit Apple ID.

iphone-5-slaaet-til-blurry

Støt driften on onx.dk

Jeg håber at ovenstående guide har fået liv i din iPhone eller iPad og dermed sparet dig for en masse bekymringer og udgifter.

Hvis du har lyst til at støtte det arbejde jeg lægger i onx.dk kan du støtte driften af siden via MobilePay: 31 69 13 66. Jeg takker på forhånd for alle bidrag.

Husk også at sprede budskabet. Link til onx.dk fra dine sociale medier eller din hjemmeside og fortæl dine venner om siden.

Guiden er opdateret og ajourført i november 2017.