En rigtig smart funktion ved iPhonen er, at man kan dele dens mobildataforbindelse over Wi-Fi. Det betyder at ens andre enheder kan forbinde via Wi-Fi til din iPhonen, som var det et helt almindeligt Wi-Fi-spot. Det kan være ens computer eller en iPad unden mobilforbindelse.

Via iPhonens internetdeling, kan alle dine enheder altså komme på nettet selvom der ikke er tilgængelige trådløse netværk. Det betyder også, at du kan spare iPadens eget abonnement væk og i stedet bruge iPhonens via internetdeling.

Sådan deler du iPhonens internet med andre enheder

1. Åbn Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling.

2. Slå Internetdeling til øverst.

Sværere er det ikke.

For at enhver ikke bare kan bruge din iPhones netværk, er det beskytte med kode. Du kan ændre den ved at trykke på "Wi-Fi-kode. Bemærk at hvis du skifter kodeordet, vil de enheder der allerede er koblet til nettet blive afbrudt.

Wi-fi eller kabel

Nu kan andre enheder bruge din iPhones mobildataforbindelse. Det kan ske via Wi-Fi, BlueTooth eller via et USB-kabel. Det nemmeste er at bruge Wi-Fi. På den måde vil din iPhone fremstå som et hvilket som helst andet almindelige Wi-Fi-netværk. Netværkets navn vil fremgå offentligt og vil være det navn, du har givet din iPhone. Tænk dig derfor lidt om, når du vælger navnet, da alle altså vil kunne se det. Se her hvordan du skifter navnet på din iPhone.

Du logger på iPhonens netværk via Wi-Fi ved at finde netværket i oversigten og skrive det rigtige kodeord. Altså præcis, som du ville logge på ethvert andet netværk. Er det en computer du vil dele nettet med, kan du også bruge et kabel til at forbinde telefon og computer.

Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 100 bedste iPhone-tips i en ny ebog.
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.