Har du nogensinde oplevet af din iPhone bliver varm? Nogle gange måske endda så varm, at den har været for varm til at det føles behageligt. En iPhone der bliver varm er helt normalt, men bliver den så varm at du knap kan røre den, er der selvfølgelig noget galt. Læs med her og se hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at løse problemet.

I meget sjældne tilfælde skyldes en overophedet iPhone, at der er noget galt med batteriet. Vi taler ganske få tilfælde blandt hundrede millionvis af solgte iPhones. Det er så sjældent, at det i praksis ikke er noget man bør bekymre sig om. I hvert fald ikke før alle andre muligheder er undersøgt. Har du mistanke om at en overophedet iPhone skyldes batteriet, skal du selvfølgelig kontakte forhandleren, så du kan få løst problemet.

I nogle tilfælde skylde en varm iPhone omgivelserne for eksempel fordi den ligger direkte i solen, i en varm bil etc. I disse tilfælde burde iPhonen selv komme med en advarsel og typisk giver forklaringen og løsningen sig selv: Flyt iPhonen til et koldere sted. Apple anbefaler at man ikke opbevarer sin iPhonen ved mere end 45 grader.

Det er alle de andre situationer, denne artikel handler om. Tilfælde hvor iPhonen uden nogen særlig forklaring begynder at blive varm.

Oftest skyldes det softwareproblemer

Normalt er det ikke farligt selvom iPhonen bliver varm. Som sagt har iPhonen indbygget et kredsløb der selv lukker den ned, hvis den bliver for varm. En meget varm skal mere ses som et tegn på, at der er noget galt. Typisk vil det også være koblet til en hurtig dræning af batteriet. Varmen skyldes nemlig at processoren arbejder for fuld kraft. I den proces bliver energien fra batteriet i sidste ende til varme. Normalt ikke mere end at iPhonen kan komme af med varmen, men kører du en processortung app i længere tid, er det nogen gange mere end iPhonen kan håndtere uden at temperaturen stiger. Det er som sagt helt normalt og iPhonen er designet til at kunne klare det. I dette tilfælde skal du faktisk ikke gøre noget som helst. Lad iPhonen arbejde færdig og herefter vil temperaturen falde af sig selv igen.

Det er mere i de tilfælde, hvor du ikke umiddelbart kan finde et årsag, at du selv bør reagere. Ligger iPhonen bare i standby eller er alt du har gang i at læse på en hjemmeside, skal iPhonen selvfølgelig ikke blive varm. Gør den det, er det noget galt og du skal sørge for at få det stoppet. Igen ikke pga. sikkerheden, men primært for at undgå dræning af batteriet.

Når iPhonen bliver varm skyldes det som sagt at processoren arbejder. Er der ikke en umiddelbar forklaring kan det kun skyldes at en eller anden proces er løbet løbsk. Her er fem ting du kan gøre for at løse problemet.

1. Luk alle apps

Start med at lukke alle apps. Dobbelttryk på hjem-knappen og lukke alle åbne apps ved at skubbe dem op. Vent nogle minutter og se om ikke det hjælper.

Sker det tit at din iPhone bliver varm, kan du prøve at se om du kan snævre problemet ind til enkelt app. Kan du identificere synderen, bør du kontakte udvikleren, så problemet kan blive rettet. Sker det kun en enkelt gang er der næppe tale om en bug, men bare en tilfældig hændelse.

2. Genstart iPhonen

En genstart af enheden er et klassisk løsningsforslag, der bemærkelsesværdigt ofte hjælper. Det retter ikke den underliggende fejl, men stopper typisk problemet her og nu. Måske kommer det så igen senere, hvilket tyder på en en underliggende fejl et eller andet sted. Det er ikke noget du skal gøre mere ved, da det nærmest er umuligt at finde problemets årsag.

3. Nulstil alle indstillinger

En enkelt ting du kan gøre er at nulstille alle iPhones indstillinger. Af og til kan det være en indstilling der står "forkert" der er problemet. Du kan nulstille dine indstillinger under Indstillinger > Generelt > Nulstil. Vælg "Nulstil alle indstillinger". Herefter skal ting som Wifi-kodeord etc, oprettes på ny.

4. Gendan iPhonen

Virker intet af ovenstående, er den sidste mulighed at gendanne iPhonen. Det er en større omgang, men kan være nødvendigt - og er i hvert fald være at forsøge med, hvis alt andet ikke virker. Husk at tage sikkerhedskopi inden du går i gang. Jeg anbefaler at du bruger iTunes på en computer til at klare gendannelsen med, da det er hurtigst.

Igen: Husk sikkerhedskopi.

5. Sørg for at alt er opdateret

Ud over det overnævnte skal du selvfølgelig sørge for at alt på din iPhone er opdateret, både apps og styresystem. Er de det er sandsynligheden for at fejlen opstår i første omgang mindre. Bemærk i øvrigt at iPhonen lige efter en iOS-opdatering godt kan blive lidt varm, hvis der foregår nogle processor i baggrunden i forbindelse med opdateringen.

Sidste udvej: Værkstedet

Hvis din iPhone stadig bliver varm selvom du har gjort ovenstående kan du ikke selv gøre mere. I så fald tyder det mere på et hardwareproblem som du skal gå til forhandlere eller et værksted for at få løst. Det er dog ekstrem sjældent at det er tilfældet.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.