Når man skal gendanne iPhone firmwaren i iTunes, kan man risikerer at få en fejl-meddelelse. Jeg har her samlet en oversigt over de hyppigste fejl, med hvad de betyder og hvordan de løses. Det skal siges, at de bygger på mine egne erfaringer, da Apple er yderst sparsomme med at oplyse noget.

Fejl (1)
Betyder at din iPhone ikke er ordentligt i DFU-mode. Dette kan være lidt vanskeligt: Sluk telefonen. Hold home-knappen og sleep-knappen nede i præcis 10 sekunder. Så slipper du sleep-knappen og holder home-knappen nede i 10 sekunder mere.

Fejl (6)
Betyder at din iPhone ikke er ordentligt i DFU-mode. Dette kan være lidt vanskeligt: Sluk telefonen. Hold home-knappen og sleep-knappen nede i præcis 10 sekunder. Så slipper du sleep-knappen og holder home-knappen nede i 10 sekunder mere.

Fejl (9)
Denne fejl er jeg ikke stødt på så tit, så mine erfaringer er sparsomme. Dog tyder det på, at det kan skyldes at fejlen kommer, hvis gendannelsesprocessen af en eller anden grund bliver afbrudt midt i forløbet. Fejlen plejer at gå væk, hvis man bare forsøger igen.

Fejl (10)
Kommer når man forsøger at gendanne til en firmware der ikke understøttes af iTunes. En opdatering til seneste udgave af iTunes burde løse problemet. Er der tale om en betaudgave af iOS, kan en opdatering af SDK være løsningen.

Fejl (20)
Opstår når man i iTunes 7.7 forsøger at gendanne med en firmware mindre end 2.0. Du skal afinstallere iTunes 7.7 (helt) og installere iTunes 7.5

Fejl (21)
Ukendt fejl. Kan af og til løses ved at nedgradere til 2.2.1.

Fejl (23)
En fejl der kommer, hvis der sker en fejl under flash af basebandet. Telefonen bliver fastlåst i recovery-mode, fordi iTunes ikke længere kan finde iPhonens IMEI-nummer. Der findes pt ingen kendt metode til at løse problemet på.

Fejl (28)
Flere hævder, at det skyldes en hardwarefejl, men det kan godt lade sig gøre, at få iPhonen på ret køl igen (med 3.0.1 i hvert fald): Mens telefonen er tilsluttet computeren, skal den sættes i DFU-mode. Kør RedSnow, som formodentlig vil fryse når den skal genstarte til sidst. Hold begge knapper nede, så du laver en hard reset. iPhonen vil nu igen komme i recoverymode. Gendan i iTunes. Der er en chance for at fejlen kommer igen før eller siden, men så gentager du bare processen.

Fejl (39)

Optræder når man forsøger at synkronisere sin iPhone med computeren. Typisk når man forsøger at slette billeder. På Mac kan en løsning være at slette cachen i iPhoto eller Fotos.

Ellers kan man i iTunes med iPhonen tilsluttet gå til Fotografier og fjerne markeringen ud for alle fotos. Det vil slette alle de fotos der er synkroniseret over på iPhonen. Nu burde man kunne synkronisere igen.

Fejl (1011) og Fejl (1015)
En fejl som kommer når man op- eller nedgraderer sin firmware. Rent teknisk skyldes fejlen af basebandet fejler sikkerhedsproceduren. Gendannelsesprocessen går derfor i stå. Rent praktisk betyder det, at kun selve firmwaren, men ikke basebandet, er blevet op- eller nedgraderet. iPhonen vil derfor stadig være i recovery-mode.

Fejl (1403)
Betyder at firmwarefilen er beskadiget. Prøv at hente filen igen eller hvis det er en personlig fil at lave den igen.

Fejl (1600), Fejl (1601), Fejl (1602), Fejl (1603)
Skyldes en ukendt fejl. Prøv først og fremmest Apples løsningsforslag.

Fejl (1604) og Fejl (1611)
Fejlen opstår bl.a. hvis man er kommet til at opdatere fra 1.1.4 til 2.0 og så forsøger at gendanne firmwaren igen. Løsningen hedder nedgradering fra 2.0 til 1.1.4. Der er nogle der mener fejlen opstår hvis man gendanner og iPhonen løber tør for strøm undervejs i processen.

Fejl (3200)

Skyldes manglende godkendelse af opdateringen på Apples servere. Prøv igen et par gange, så burde det lykkedes. Se eventuelt også her: Har du problemer med opdateringen til iOS 5?

Fejl (3259)

Skyldes netværksproblemer. Slå firewall og antivires fra og prøv igen.

Fejl (3601)

Opstår hvis ens nye iPhone har det samme navn som en tidligere iPhone, der har været anvendt i samme iTunes. Giv din nye iPhone et unik navn.

Fejl (13019)

Denne fejl opstår under synkronisering af indhold til iPhonen. Fejlen er relateret til memoer (voice memos), så den hurtige løsning er at slette alle memoer på iPhonen og i iTunes og synkronisere igen. Vil man bevare sine memoer, kan man fjerne fluebenet ved “include voice memos” under Musik-fanebladet i iTunes, så man ikke synkroniserer memoerne. Hvis det ikke virker, er den eneste løsning at gendanne telefonen (husk at tage sikkerhedskopi).

Jeg hører gerne om andre fejlmeldinger eller andres erfaringer med ovenstående fejl.

Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 100 bedste iPhone-tips i en ny ebog.
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.