Lifeprint er en genial lille fotoprinter der ikke bruger blæk og kan udskrive direkte fra iPhonen. Printeren markedsføres som en augmented-reality foto- og videoprinter. Det dækker over at printeren dels kan udskrive stillbilleder fra dine videoer og at de udskrevne billeder kan blive vakt til live på iPhones skærm via den tilhørende app. Du holder bare det udprintede stillbillede hen foran din iPhones kamera, og kan så se videoen billedet er udskrevet fra på skærmen.

Det hele er virkelig gennemtænkt og innovativt og har lige som meget andet af af den slags rod i en crowdfunding-kampagne.

Fysisk form for Instagram

Gør du skridtet videre kan Lifeprint faktisk fungere som en fysisk form for Instagram. Brugere af Lifeprint-netværket kan nemlig udskrive billeder til hinandendens printere. Det kunne eksempelvis være i en familie hvor børnene er ude at rejse og printer deres fotos ud på den Lifeprinter der står hos forældrene. Ejeren af printeren bestemmer selvfølgelig selv om de vil give tilladelser til at printe et givent foto eller ej.

Lifeprint integrerer med et hav af sociale medier, så du kan udskrive billeder fra Facebook, Twitter og så videre. Du kan selvfølgelig også udskrive billeder fra kamerarullen på iPhonen. Printeren er ultra lille og kører på batteri, så du kan nemt have den med dig. Den fylder ikke mere end en iPhone, men er noget tykkere.

Specielt fotopapir gør blæk overflødigt

Lifeprint udskriver på specielt fotopapir der måler 7,5 x 5 cm. Papiret er af en særlig type der har indbygget usynlige krystaller der kan skifte farve. Printeren behøver derfor ikke blæk eller toner da det i princippet er indbygget i papiret. Man kalder denne type papir for Zink-papir efter det firma der har udviklet det. Papiret er noget dyrere end almindeligt printerpapir, men til gengæld løber man aldrig tør for blæk. Har man det rette papir vil man altid kunne udskrive et billede.

Både Lifeprint og det dertilhørende papir kan købes hos Apple. Printeren koster 1.190 kroner inklusive 10 ark papir. Nyt papir koster hos Apple 449 kroner for 110 ark. Altså lidt over 4 kroner per billede. Papiret har selvklæbende bagside, så du kan bruge det som klistermærke.

Du finder Lifeprint hos Apple

  • Lifeprint, 1.190 kr (link)
  • 110 ark papir, 449 kr (link)
  • 30 ark papir, 189 kr (link)

Bemærk at Lifeprint kun er kompatibel med iPhonen - og altså ikke iPaden.

Her er et par videoer der viser hvad det går ud på: