I går aftes dansk tid præsenterede Apple iOS 9. Samtidig blev den første beta frigivet til registrerede udviklere. Jeg har installeret iOS 9 og her er et udpluk af nogle af de nye ting, jeg er stødt på og som Apple ikke omtalte i deres gennemgang.

Blandt de store nyheder, som Apple fortalte om i detaljer, er en ny Nyheds-app og en mere intelligent Siri.

Nye apps i iOS 9

iCloud Drive har fået sin egen app, der kan slås til eller fra under Indstillinger. Via denne nye app, kan man få adgang til ens filer i iCloud Drive.

"Find mine venner" og "Find min iPhone" er nu som standard inkluderet i iOS 9, hvor man før selv skulle hente dem i App Store.

Nyheder i Meddelelsescenter i iOS 9

Man kan nu tilføje "Find mine venner" til meddelelsescenter, så man har en hurtig oversigt over hvor de er.

Det er nu muligt at gruppere notifikationer efter app i stedet for efter tidspunkt og dato som er standard.

Nye batterisparefunktioner i iOS 9

Diverse optimeringer giver ifølge Apple 1 times længere batteritid med iOS 9. En nye batterispare-mode giver yderligere tre timers ekstra batteritid. Man vil blive mindet om at slå funktionen til, når man når 20% og 10% på batteriet. Har man slået funktionen til, vil der blive slukket for baggrundsaktivitet samt flere af de grafiske effekter, der tærer mest på batteriet. Der er i princippet ikke noget i vejen for, at man har slået det til hele tiden.

Et af de nye ting er, at hvis man har sin iPhone liggende, så skærmen ikke er synlig - eksempelvis fordi den ligger med skærmen nedad på et bord eller et i et lukket cover - vil skærmen forblive slukket, selvom man modtager en ny notifikation. Tidligere tændte skærmen altid. Den nye funktion sparer strøm.

I Indstillinger er der kommet et nyt punkt, der alene handler om batteriet. Her kan man se en detaljeret oversigt over batteriforbruget samt slå batterisparefunktionen til.

Diverse nyheder i OS 9

Nye muligheder for videooptagelse: 720p @ 30 fps, 1.080p @ 30 fps og 1.080 @ 60 fps for standard videooptagelse samt 720p @ 120 fps og 720p @ 240 fps for slow-motion-optagelse.

Kodeord er nu som standard sat til 6 cifre, hvor det før var 4 cifre. Man kan stadig skifte til 4 cifre, hvis man ønsker det.

Kontakter bliver ikke længere vist i app-skifteren, men fra den nye Proaktive-menu, der kommer frem, når man swiper helt til venstre på hjemmeskærmen.

Den fysiske mute-knap på iPhonen kan nu konfigures til i stedet at være rotationslås. Dette har hidtil været forbeholdt iPaden.

Dette var bare et lille udpluk. iOS 9 indeholder hundredevis at større og mindre ændringer. Suppler gerne med flere ændringer, du er faldet over, ved at lægge en kommentar.