Du tager selvfølgelig backup af din Mac, ikke? Hvis ikke, så er det bare med at komme i gang - hellere i dag end i morgen, for du ved ikke, hvornår din harddisk går i stykker eller din Mac bliver stjålet. Hvordan du griber backup til Mac an, kan du læse meget mere om her: Sådan laver du en ordentlig backup-plan, for det er nemlig ikke det, det skal handle om her. I stedet skal det handle om, hvad man gør når OS X's fantastiske Time Machine-backup slår knuder.

Time Machine er ellers et skoleeksempel på hvorfor OS X og Mac er så suverænt i det daglige. Fordi det bare virker, uden man behøver at gøre noget som helst. Det gør det så bare alligevel ikke altid. I sjælne tilfælde vil ens sikkerhedskopiering stå og hænge i "Forbereder sikkerhedskopiering". Dette bør normalt kun vare nogle minutter. Tager det længere tid end et kvarter, er der noget galt.

En af årsagerne er at den sidste backup blev afbrudt, for eksempel fordi forbindelsen til drevet blev afbrudt eller du har slukket din computer midt i processen. Dette undgår du ved ikke af afbryde forbindelsen mens en backup er i gang. Det kan du se ved at kigge på Time Machine-ikonet i topmenuen. Ikonet forestiller et ur med en rund pil. Hvis ikonet er sort er en backup undervejs.

En anden årsag er at der er blevet installeret en softwareopdatering midt i en backup-process. Dette kan forvirre Time Machine. Sørg derfor for at foretage opdateringer i perioder hvor der ikke kører en backup-process. Tjek igen ikonet i menubaren.

Time Machine styrer selv diskforbruget, men er modtagedisken helt fuld kan Time Machine af og til have problemer med at igangsætte en ny backup. I virkeligheden er der ikke så meget man kan (bør) gøre ved det. Begynder du at slette backup-filer på må og få gør du bare problemet større. I stedet skal du have tålmodighed og lade Time Machine få til til at arbejde sig færdig. Igen er rådene at lade være med at afbryde processen.

Hænger en backup skal du stoppe den manuelt. Det kan du gøre fra menu-ikonet eller via Systemindstillinger. Herefter kan du sætte den igang igen. Eventuelt efter at have genstartet computeren.

Den allersidste udvej at at starte på en frisk. Formatere backup-drevet og lave en ny backup. Her skal man selvfølgelig være klar over, at man mister alle eksisterende sikkerhedskopier på disken. Dette skal derfor gøres med varsomhed.