En af de mest spændende ting i betaerne forud for frigivelsen af iOS 11 og macOS High Sierra var iCloud Messages. Funktionen blev dog fjernet igen og nåede altså ikke med i den endelige udgivelse. Indtil videre er funktionen heller ikke dukket op i en af de opdateringer der siden er kommet til iOS 11 eller macOS. Om funktionen dukker op - eller om Apple helt har droppet den igen - er uklart. Men det skader ikke at være lidt på forkant så her er en nærmere beskrivelse.

Sådan fungerer iCloud Messages

Helt grundlæggende betyder iCloud Messages at dine beskeder vil blive synkroniseret mellem dine enheder via skyen. Det bliver de allerede, vil du måske indvende, men det er ikke helt rigtigt. Beskeder sendt på én enhed kan ganske vist ses på andre enheder. Det samme kan modtagne beskeder. Men det er fordi alle beskeder skubbes ud til alle ens enheder. Når først dét er sket er det slut med synkroniseringen. Sletter du således en besked på din iPhone ligger den stadig på iPaden. Køber du en ny iPhone er der ingen beskeder før du gendanner din sikkerhedskopi.

I dag er der ingen synkronisering ud over den indledende. Det vil der komme med iCloud Messages. Her vil beskederne ligge på Apples server og blive synkroniseret til alle enheder. Præcis som vi kender det fra eksempelvis Noter eller iCloud Fotobibliotek. Køber du en ny iPhone og logger ind med din iCloud-konto, vil alle dine beskeder blive synkroniseret med det samme.

Bruger mindre plads på din iPHone

En følge af at beskederne ligger på Apples server er at de vil optage mindre plads på din enhed. Det er nemlig kun de seneste beskeder der vil ligge på din iPhone. Resten ligger i skyen, hvor de kan hentes on demand - det vil sige når man har burg for det. Sikkerhedskopiering kommer også til at fylde mindre da beskederne ikke længere medtages - de ligger jo allerede i skyen. For god ordens skyld skal det nævnes af beskederne selvfølgelig er krypteret så ingen andre end dig kan få adgang til dem.

Som sagt er iCloud Messages ikke blevt lanceret endnu. Hvorfor eller hvornår det kommer til at ske, vides ikke.