Tidligere i dag skrev jeg, at Apple har ændret logoet for deres Made for iPhone-program. Det er ikke den eneste ændring der er sket for nylig. Apple er nemlig nu også begyndt at tillade tilbehør med USB-C-porte at få Made for iPhone-prædikatet. Det samme gør sig gældende for Lightning til 3,5 mm jack-kabler.

Det betyder, at tredjepartsproducenter af eksempelvis højttalere kan inkludere en USB-C-port til at oplade enheder med under Apples velsignelse. I Apples betingelser står der til gengæld specifikt, at MFi-enheder ikke må bruge USB-C-porten til pass through-opladning af en tilsluttet iPhone. Det vil sige at eksempelvis en højttaler gerne selv må blive opladt via USB-C, men at højttaleren ikke samtidig må oplade en tilsluttet iPhone.

Det har for øvrigt i noget tid været tilladt under MFI-programmet at inkludere Lightning-porte i tilbehør, så den nye USB-C-specifikation kan ses som et kompliment til dette. Eller måske ligefrem en erstatning på sigt. Højttalere med USB-C er ikke nyt. B&O sælger eksempelvis en. Det nye er at enhederne nu kan få Apples certificering.