Vi er vant til, at når et batteridrevet apparat løber tør for strøm, så skifter vi batterierne og er kørende igen. Eventuelt benytter vi genopladelige batterier, men udgangspunktet er, at batterierne kan skiftes.

Sådan er det ikke med iPhonen eller iPaden. Ingen af Apples mobile enheder har et batteri, der kan udskiftes med et andet, hvis man løber tør for strøm. Her er man nødt til at sætte enheden til opladning, og vente på at batteriet er klar igen. Sådan har det altid været med Apples iOS-enheder. Med andre telefonproducenter er det anderles. Trenden er dog mere og mere - især på de dyre telefoner - at batteriet af af den ikke-udskiftelige type. Årsagen er, at det giver mere frirum ti at lave et lækker design, når ikke der skal tages hensyn til, at batteriet skal kunne udskiftes.

Går batteriet i stykker er sagen lidt en anden. Det smarteste er nok at lade Apple klare udskiftningen af det ødelagte batteri. Det kan du læse mere om hos Apple: Phone Out-of-Warranty Battery Replacement Program Frequently Asked Questions

Ellers kan man få klaret udskiftningen hos et af de værksteder, der også skifter ødelagte skærme og så videre.

Har man mod på det, kan man også købe et batteri og selv udskifte det. Det kræver dog lidt fingersnilde, så det kan ikke anbefales til de helt grønne.

Så det korte af det lange er, at iPhones batteri ikke er beregnet til at blive udskiftet af brugeren på daglig basis, men at det godt kan lade sig gøre, hvis det er gået i stykker.

Artiklen er ajourført i december 2016.