Mac App Store har passeret et skarpt hjørne, skriver Apple. Program nummer 100.000.000 er netop blevet hentet. De 100 millioner tæller ikke opdateringer eller installation med samme konto på flere computere med. Lion er heller ikke talt med i opgørelsen.

Mac App Store er opstået på grund af den enorme succes med App Storen i iOS, hvor milliarder af apps er blevet hentet siden, den åbnede for tre år siden. App Store gjorde det nemt og bekvemt at hente nyte app til sin telefon, og det samme ville Apple have skulle være tilfældet med ens computer. Antallet af downloads er noget mindre i Mac App Store, men brugerbasen er også tilsvarende mindre og prisen for indhold højere, så man må bestemt sige, at det har været en succes.

Personligt køber jeg i hvert fald betydeligt flere programmer til computeren end før Mac App Store åbnede. Dengang var tallet praktisk taget nul. Udviklerne er også glade for den nye mulighed, da de fleste sælger flere programmer end nogensinde før. Den er faktisk så attraktiv, at flere udviklere, der ikke tidligere har værdiget Apples computere et øje, nu se en kommerciel mulighed i platformen, og mon ikke det var Apples egentlige ide?