I dag, mandag den 9. januar 2017, er det præcis 10 år siden Steve Jobs præsenterede verden for den første iPhone. Det skete på Macworld 2007-konferencen i San Francisco i en af de mest ikoniske og mest betydningsfulde produktlanceringer nogensinde i verdenshistorien.

Det skete med ordene "Well, today, we’re introducing three revolutionary products of this class. The first one: is a widescreen iPod with touch controls. The second: is a revolutionary mobile phone. And the third is a breakthrough Internet communications device."

Apple markerer 10 årsdagen med en pressemeddelelse hvori Tim Cook siger, at "iPhonen har sat standarden for mobile computere i det første årti og vi er kun lige begyndt. Det bedste er i vente."

Det vil være en underdrivelse at kalde lanceringen af iPhonen en revolution i forhold til hvordan vi bruger teknologi i dag. På kun 10 år er alt ændret og apps er alle steder. iPhonen er vel det mest succesfulde produkt, verden endnu har set. iPhonen har været så succesfuld, at man ikke fatter omfanget. I dag er Apple ikke alene på markedet, men det var iPhonen der satte det hele i gang. iPhonen er den originale smartphone som altid vil sætte standarden og være den telefonen alle andre bliver målt op i mod.

Meget kan siges og skrives om iPhonen i de sidste 10 år. Jeg laver ikke andet til hverdag, derfor vil jeg nøjes med at markere jubilæet ved at nyde saglige Steve Jobs præsentere iPhonen i videoen herunder