apple-logo-newton_650x366

Det første logo (1976)

I 1976 designede Ronald Wayne, den knap så kendte tredje medstifter af Apple, selskabets første logo. Et sort-hvid maleeri forstillende Isaac Nwwton siddende undet det berømte træ, hvor han ifølge myten fik ideen til loven om tyngdekraften, da et æble faldt ned i hovedet på ham.

Apple havde fået sit første grafiske udtryk - men nemt var det ikke at gengive

apple-logo-regnbue_650x366

Det regnbuefarvede logo (1976-1998)

Ikke overraskende holdt logoet mindre end et år. Steve Jobs mente at logoet skulle være lidt mere moderne, og bad den grafiske designer Rob Janoff om at finde på noget. Det klarede han meget godt, og Janoffs design er siden blevet et af de mest ikoniske og lettest genkendelige logoer i verden.

Mest bemærkelsesværdigt er bidet i æblet. I årevis florerede der rygter om at bidet var inspireret af matematikeren Alan Turings selvmord. Han spiste et forgiftet æble i 1954. Ifølge Janoff blev bidet dog bare taget med for at sikre at det ligende et æble og ikke en tomat.

Det var Steve Jobs der insisterede på et farvet logo for at gøre Apples computere "mere menneskelige" og få folk til at tænke anderledes. Think Different var i mange år Apples slogan. Ifølge Janoff var der intet ræsonnement bag placeringen af farverne bortset fra at grøn kom i toppen fordi bladet sad der.

apple-logo-monokrom_650x366

Det monokrome logo (1998-)

Det regnbuefarvede logo blev brugt i 22 år før Steve Jobs slagtede det, det han kom tilbage til Apple i 1997. Der skulle nye boller på suppen og startes på en frisk. Formen blev bevaret, men farverne røg ud og blev erstatte med et monokromt design, der har holdt til den dag i dag.

Logoet er blevet brugt i forskellige farver undervejs, og Apple bruger det ikke helt konsekvent.

Siden efteråret 2013 fremstår logoet fladt uden diverse effekter.