En ny type app store så sidste år dagens lys til Mac. Den hedder Setapp, men istedet for at købe apps individuelt betaler du en fast månedligt beløb og får adgang til alle apps i butikken. Apps i abonnement med andre ord.

I øjeblikket er der mere end 100 håndplukkede pro-apps inkluderet til en pris af $14,99 + dansk moms per måned. Studerende får 50% rabat. Ud over denne faste pris er der ingen udgifter. Alle opdateringer og in-app-køb er inkluderet og der er heller ingen reklamer. Folkenen bag Setapp håber på at komme op på omkring 300 apps efterhånden udviklerne begynder at få øjnene op for den nye mulighed.

Flere populære apps

Blandt de apps der er inkluderet i Setapp er CleanMyMac, Ulysses, Blogo, CodeRunner, Pixa, Focused, iMazing, Marked, Screens, Pagico, iStat Menus, RapidWeaver og mange flere. Mange af dem er altså respekterede apps, som mange kender og bruger i forvejen.

For at bruge Setapp skal du installere Setapp-appen som giver en oversigt over alle de forskellige apps ordnet i kategorier med billeder og beskrivelser. De enkelte apps skal installeres særskilt, så de tager ikke unødig plads op på ens Mac, hvis ikke man bruger dem. Du kan bruge alle apps frit så længe du betaler dit abonnement. Afmelder du dit abonnement, holder alle apps op med at virke. Alle apps kan i øvrigt bruges offline.

Ideen er rigtig god - og det allerbedste er, at du kan prøve det hele gratis i en måned for at teste konceptet af. Er der ikke noget for dig alligevel, kan du bare opsige aftalen. Gør du det inden en måned, koster det dig ikke noget. Det er en fin måde at se det an på, og få en fornemmelse af hvilke apps der er tilgængelige og om du synes at det er pengene værd.

Du kan installere og prøve Settapp gratis i en måned her: setapp.com

Artiklen er opdateret i april 2018.