Apples nye 21,5 tommer 4K iMac indeholder lidt af en overraskelse. Både RAM og CPU kan nemlig udskiftes, og er altså ikke loddet fast til bundkortet, som Apple ellers har for vane. Det oplyser iFixit, der har skilt Apples nye computer ad.

Vi skal faktisk 5 år tilbage for at finde lanceringen af den seneste iMac, hvor brugeren selv kunne skifte processoren og RAM'en, så det er noget af en ændring fra Apples side. Apple betragter dog stadig delene som "ikke udskiftelige" set fra brugerens synspunkt. Tingene er da også stadig gemt godt væk, og man skal nærmest skille iMac'en fuldstændig ad for at komme til at udskifte delene, men det kan altså lade sig gøre, hvis man virkelig gerne vil. Vi er således langt fra den situation, hvor der er en lille låge, så man uden værktøj selv kan skifte RAM i sin iMac.

iFixit giver den nye iMac et 3-tal på en skala over hvor nemt computeren er at reparere. Skalaen går fra 1 til 10, hvor 1 er sværest og 10 nemmest. Seneste iMac fik 1, så selvom 3 stadig er lavt, er det trods alt bedre end 1.