Gårdagens event var først og fremmest et presseevent, hvor pressen kunne få hands on-erfaring med Apple Watch. Derfor er der naturligvis også en masse af netop denne slags artikler med førstehåndsindtryk i de forskellige medier.

Der er en video øverst, der på udmærket vis gennemgår nogle af funktioner i Apple Watch, og viser hvordan brugergrænsefladen fungerer.

Uret styres dels via tryk og swipes på skærmen smat ved tryk på den digitale urkrone samt knappen neden under. Urkronen kræver lidt tilvænning, men giver lige så meget mening som den revolutionerende klikhjul på iPoden.

Uret bedømmes generelt til at sidde godt på håndleddet trods størrelsen. Uret er ikke kurvet for at følge armen. Tværtimod buer det lidt den anden vej for at sikre, at de sensorer der sidder på bagsiden, er i kontakt med huden. Umiddelbart ser det ikke særligt komfortabelt ud, men det er det mener de der har prøvet det.

Styresystemet og softwaren beskrives helt forventet som intuitiv. Et af Apples kendetegn. Mange af tingene kommer først til at virke senere og uden for Apples lukkede test-miljø. Apple nævnte selv muligheden for at Apple Watch kunne fungere som hotelnøgle eller ved check-in i lufthavne. Der er ingen tvivl om, at uret først for alvor vil folde sig ud, når udviklerne begynde at udsende deres apps.

Her er en video mere: