Apple har oprettet en ny hjemmeside med fokus på deres jobskabelse i Europa. Ifølge Apple har de skabt 629.000 jobs i Europa. Langt de fleste i andre virksomheder end Apple. Apple selv har ansat 16.00 i Europa. 479.000 jobs kan direkte relateret til App Store. 132.00 jobs er understøttet direkte eller indirekte af Apple (underleverandører). 116.000 er skabt i andre virksomheder på grund af Apples vækst.

Over halvdelen af Apples egne ansatte arbejder i Storbritanien og Irland (hvor Apples europæiske hovedkvarter ligger), og ellers er de fleste Apple-jobs i de lande, hvor Apple har egne butikker. I Sverige har Apple eksempelvis 300 ansatte. I gennemsnit er der over 100 ansatte for hver af Apples butikker. Apple opgiver ikke tal for Danmark, men i følge CVR-registret har Apple 20-49 ansatte i Danmark.

Ud over en mægde tal, sætter Apple fokus på nogle af de områder hvor de indirekte har skabt jobs. Dette gælder især inden for softwareudvikling, men også hjemmesider der beskæftiger sig med Apple.

Apple har tdiligere lavet noget tilsvarende for USA og her er tallet omkring 600.000 jobs.

Læs mere hos Apple: Jobskabelse hos Apple