For to år siden skrev jeg at Apple havde åbnet et hemmeligt forskningslaboratorium i Taiwan med fokus på at udvikle bedre skærme til fremtidens Apple-produkter. Skærmene er baseret på den såkaldte micro-LED-teknologi. Teknologien hedder micro-LED fordi skærmen består at meget små lysdioder på helt ned til en 0,001 mm. Fordelen med micro-LED sammenlignet med OLED er mange. Skærmen kan blive tyndere, få en bedre farvegengivelse, få forøget lysstyrke og højere opløsning. Til gengæld er de vanskeligere at massefremstille og også dyrere.

I 2014 købte Apple LuxVue Technology, der producerer micro-LED-skærme. Ifølge en tidligere investor havde LuxVue netop fået et teknologisk gennembrud, da Apple købte dem.

Nu er der nyt om dette projekt. Apple og TSMC, der leverer flere komponenter til Apples produkter, skulle nu efterhånden have løst problemerne med masseproduktionen, så skærme baseret på micro-LED nu kan masseproduceres i en tilstrækkelig høj kvalitet. Det skriver DigiTimes. Apple er dog endnu ikke helt i mål, og kilderne regner med at vi skal frem til 2019 før vi ser de første micro-LED skærme i Apples produkter. Formodentligt først i Apple Watch inden Apple skalerer teknologien op til at kunne bruges i større skærme.