Apple skulle efter sigende være i gang med at teste en MacBook Air med en A5-processor. A5-processoren er den samme der sidder i iPad 2. Den produceres af ARM. Lige nu har MacBook Air en processor fra Intel som de øvrige Macs i Apples sortiment. At Apple tester A5, er derfor meget interessant.

A5 har selvfølgelig den store ulempe, at den er langt svagere end den nuværende processor fra Intel. Den slags er svært at gøre præcist op, men A5 leverer nok omkring en trediedel af den ydelse som Air’ens nuværende Core 2 Duo yder. Kilden oplyser dog at maskinen kører bedre end forventet. Ser man bort fra ydelsen, har A5-dog den fordel, at den næsten ikke bruger noget strøm. Derudover vil den kunne afvikle iOS direkte.

Det giver faktisk god mening, hvis Apple vælger at differentiere Air’en fra de andre bærbare, så den i endnu højere grad bliver et letvægtsalternativ, både rent bogstaveligt, men også i forhold til systemresourcer og krav til hardwaren. Hvis maskinen så kommer til at køre iOS og ikke Mac OS X, så har vi en sikker vinder. iPad 2 har vist, at iOS er meget mere end et styresystem til telefoner. Det er fuldt ud i stand til at køre mere krævende opgaver. Kombineret med et fysisk tastatur og et stor skærm, så har vi faktisk en rigtig computer med A5. Mange folk i dag udnytter på ingen måde deres computers resourcer. Grunden til at folk faktisk har så kraftfuld en computer som de har er oftest fordi styresystemet kræver det. For 10 år siden var high-end computere, der blev brugt til de mest krævende ting ikke mere kraftfulde end dagens almindelige tilbudscomputere fra Aldi. Var det godt nok den gang, er det også i dag. Hvis man altså parrer hardwaren med et styresystem udviklet til formålet. Netop dette er iOS. Det er udviklet til håndholdte enheder, med begrænsede resourcer.

En A5-Air vil være det oplagte valg for rigtigt mange mennesker, hvis det ellers bliver skruet ordentligt sammen. Det er helt sikkert det, Apple lige nu tester. De vil finde ud af, om ideen holder i praksis. Om ikke andet, så er de i hvert fald klar i det øjeblik for eksempel A6 eller A7 er klar om nogle år.

En helt anden teori kan være, at Apple ikke skifter fra Intel til A5, men inkluderer begge processorer. Så har vi pludselig en maskine, der kan skifte mellem Mac OS X og iOS som man har lyst.

Man skal dog nok ikke begynde at holde vejret. Der er lang vej fra prototype til færdigt produkt og 90% af prototyperne kommer sikkert aldrig videre.

Kilde: www.macotakara.jp