Der har længe været rygter om at Apple vil lancere tre forskellige iPhones til efteråret: En opdatering til iPhone X, en større iPhone X Plus samt en billigere iPhone med en smule neddroslede specifikationer i forhold til de to topmodeller samt en skærmstørrelse der ligger midt i mellem de to.

Ifølge rygterne vil et af de steder hvor lavprisudgaven skiller sig ud fra de to andre være på skærmen. Den vil nemlig få en billigere LCD-skærm, hvor de to andre vil få en noget bedre OLED-skærm. I dag bruger Apple kun OLED-skærm i topmodellen iPhone X samt i Apple Watch.

Det bliver til gengæld også den den sidste iPhone med LCD-skærm (måske bortset fra eventuelle opdateringer til iPhone SE). Ifølge nye rygter har Apple nemlig planlagt at alle iPhones næste år skal have OLED-skærme. Vi har hørt rygtet før, men denne gang har det ekstra gennemslagskraft. I hvert faldt en grad så aktiekursen på Japan Display, der leverer LCD-skærme til Apple i dag, er faldet op imod 20%. Japan Display er i gang med at omlægge deres produktion fra LCD til OLED, men vil have svært ved at konkurrere med Samsung, der leverer OLED-skærme til iPhone X og er nået meget længere med teknologien.

Ifølge andre rygter har Apple investeret flere milliarder i LG og deres OLED-produktion for netop at sikre at der er et alternativ til til Samsung. Ikke fordi Apple har noget i mod at købe komponenter hos Samsung, men fordi det giver bedre priser at kunne spille på flere heste.