Apple er klar med den tredje beta af iOS 11.3. iOS 11.3 er en større opdatering med flere interessante nyheder. Først og fremmest er to funktioner Apple tidligere har stillet os i udsigt nu endelig klar. Det er AirPlay 2 og iCloud Messages.

Derudover er der fire nye Animojis til iPhone X, opdateret ARKit til udviklere, Virksomhedschat, Helbredsjournaler og flere andre små nyheder og rettelser.

I denne tredje beta har Apple fjernet AirPlay 2-funktionalitet der ellers var med i de to første betaer. Det er ikke længere muligt at streame indhold fra én iPhone til to Apple TV på samme tid.

Batterimonitorering

Nyt i 2. beta er en funktion til monitorering af batteriets sundhedstilstand. Den giver dels adgang til information om batteriet såsom den maksimale kapacitet samt hvorvidt batteriets tilstand understøtter høj ydelse eller ej. Er batteriet så slidt at det ikke fungerer optimalt ved høj ydelse er der mulighed for at drosle ydelsen ned. Som standard er dette slået fra, så man skal selv slå det til, hvis man oplever at iPhonen genstarter at sig selv etc. Indtil nu har Apple automatisk droslet iPhonen ned hvis den har et slidt batteri, men fremover bliv det altså et tilvalg.

'

Ud over dette indeholder betaen følgende ændringer:

AirPlay 2

AirPlay 2 er en opdateret udgave af Apples protokol til trådløs streaming mellem enheder. Hovednyheden i AirPlay 2 er understøttelse af multirumslyd. AirPlay 2 kræver at højttalere understøtter det. I øjeblikket virker det derfor kun med Apple TV der kører tvOS 11.3 beta.

iCloud Messages

iCloud Messages, der var en del af iOS 11 betaerne men røg ud, er nu tilbage. Helt grundlæggende betyder iCloud Messages at dine beskeder vil blive synkroniseret mellem dine enheder via skyen.

Med iCloud Messages vil beskederne ligge på Apples server og blive synkroniseret til alle enheder. Præcis som vi kender det fra eksempelvis Noter eller iCloud Fotobibliotek. Køber du en ny iPhone og logger ind med din iCloud-konto, vil alle dine beskeder blive synkroniseret med det samme. Sletter du en besked på en enhed, vil den blive slettet på de andre og så videre,

Da beskederne nu ligger på Apples server vil de optage mindre plads på din enhed. Det er nemlig kun de seneste beskeder der vil ligge på din iPhone. Resten ligger i skyen, hvor de kan hentes on demand - det vil sige når man har burg for det. Sikkerhedskopiering kommer også til at fylde mindre da beskederne ikke længere medtages - de ligger jo allerede i skyen. For god ordens skyld skal det nævnes af beskederne selvfølgelig er krypteret så ingen andre end dig kan få adgang til dem.

Nye Animojis

iOS 11.3 introducerer fire nye Animojis, så iPhone X-brugerne nu også kan udtrykke sig i form af en løve, en bjørn, en drage eller et dødningehoved.Dermed er der i alt 16 forskellige figurer at vælge mellem.

Forbedringer af AR

Ud over vandrette flader som borde og stole kan ARKit nu genkende og placere virtuelle objekter på lodrette flader som vægge og døre, og det kan kortlægge flader med en speciel facon mere præcist.

Helbredsjournaler

En ny funktion i Sundheds-appen ved navn Helbredsjournaler kombinerer data fra hospitaler og klinikker, så man nemt kan se alle de tilgængelige medicinske oplysninger i en samlet oversigt og modtage regelmæssige meddelelser om prøveresultater, medicin, tilstande m.m. Data fra Helbredsjournaler er krypteret og beskyttet med adgangskode.

Andre nye funktioner

Apple Music tilbyder ubegrænset visning af musikvideoer uden reklamer eller afbrydelser.

Apple News gør det nu nemmere at holde sig ajour med dagens vigtigste videoer takket være en ny videogruppe under Til dig og forbedrede Populære artikler.

HomeKit-softwaregodkendelse giver udviklerne en ny mulighed for at indbygge HomeKit-understøttelse i eksisterende tilbehør.

Understøttelse af Advanced Mobile Location (AML), som automatisk sender brugerens aktuelle placering til alarmcentralen ved nødopkald i de lande, hvor AML er tilgængelig.

iBooks har droppet i'et og hedder nu bare Books.

Sådan får du iOS 11.3

iOS 11.3 beta er tilgængelig for registrerede udviklere og alle der er tilmeldt Apples betaprogram. Læs mere om hvordan du installerer iOS 11 beta her.

Den endelige frigivelse af iOS 11.3 sker til foråret uden at Apple går yderligere i detaljer.