I efteråret 2015 begyndte Apple så småt at tilbyde muligheden for at betale for indkøb i iTunes Store og App Store via telefonregningen. På samme måde som vi i Danmark eksempelvis kan købe porto eller togbilletter og betale over telefonregningen. Køb af apps bliver ganske enkelt bare lagt til den månedlige telefonregning, når man har valgt denne betalingsmetode i sin iTunes konto.

I først omgang blev muligheden kun lanceret i Tyskland, men senere er en lang række lande fulgt efter. I denne uge er Frankrig og Tyrkiet kommet med. "Mobile phone billing", som Apple kalder det, er derfor nu tilgængelig i Belgien, Forenede Arabiske Emirater, Frankrig, Italien, Japan, Norge, Rusland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Taiwan, Tyrkiet og Østrig

Alle steder er det via udvalgte teleselskaber og altså ikke en generel understøttelse. Teleselskabet skal være med på den.

Apple offentliggjort ikke på forhånd planer om at inkludere flere lande, men mon ikke det breder sig og før eller siden kommer til Danmark?

Tidligere har en afstemning her på siden vist, at et stort flertal foretrækker at betale med et betalingskort, som det sker nu. Der er dog omkring 10% der godt kunne tænke sig mulighed for at betale via telefonregningen. Er du en af dem?