Apple planlægger at lancere en iPhone der kan foldes sammen - og det vil ske inden for to år. Det mener analytikeren Wamsi Mohan fra Bank of America.

Mohan kommer med sin forudsigelse efter at han har været i Asien i en uge og snakket med Apples underleverandører. Den nye iPHone vil blive lanceret i 2020 og vil samtidig kunne fungere som tablet.

Det lyder måske vildt, men det er faktisk ikke første gang vi hører dette rygte. Allerede i december 2016 var der rygter om at LG Display var i gang med udviklingen af en holdbar skærm til smartphones. LG Display har vist prototyper på teknologien, som dog har virket et stykke fra egentlig produktion.

I oktober sidste år skulle netop LG Display have underskrevet en aftale med Apple om levering af skærme til kommende iPhones. Den nuværende iPhone X har faktisk en fleksibel OLED-skærm, man kan bare ikke se det ude fra. Skærmen bukker rundt i kanten og folder ind bag sig selv. Det gør den for at skjule den chip der sidder i kanten. Ved at bukke skærmen ind bag sig selv kan rammen omkring skærmen gøres mindre. OLED-skærme der kan bukkes er altså teknisk mulige. For at lave en iPhone der kan foldes sammen, skal de andre komponenter dog også gøres bøjelige - eller i hvert fald arrangeres på en måde, så ikke de sidder lige der hvor bøjningen skal være.

Øverst kan du se et billede af LG's fleksible skærm.