Oliefyr er blevet forbudt at installere i nye huse. Dette skyldes naturligvis det øgede fokus på miljøet, samt at vi er hastigt ved at opbruge jordens reserver af fossile brændstoffer som olie gas. Alligevel har mere end 200.000 danske husstand stadig et oliefyr som primære opvarmningskilde. Disse mange danske familier kan i den grad mærke at priserne på olie stiger over årene. Du kan følge prisudviklingen på olie her.

Med de moderne oliefyr har man dog sparet en del penge i forhold til de gamle oliefyr, der stod og brummede i mangt et dansk bryggers eller kælder for ikke mange år siden. De fleste husejere har fået øjnene op for, hvor mange penge der er at spare på at udskifte de gamle oliefyr med nye modeller, der er langt mere effektive og samtidig mere miljøvenlige.

Der er også kommet nye typer af fyringsolier til, der dels rækker længere på literen, og dels har tilsat såkaldte additiver, der slider mindre på oliefyret.

En app, der hjælper med servicecheck af dit oliefyr

En udgift ved at have oliefyr som de fleste endnu ikke har fundet en måde at spare på er den til servicecheck af fyret. Et oliefyr er en både dyr og avanceret maskine og den kræver at man regelmæssigt får lavet servicecheck af en tekniker. Dette er ret dyrt. Men hvad nu hvis man selv kunne lave den del af de rutinemæssige checks, så man undgik de dyre teknikerbesøg?

Det kan man med app'en ved navn Oil Heating - Homeowner Service Checklist Mobile App fra det amerikanske firma Canvas. App'en koster penge, men kan prøves gratis i 30 dage, og desuden er den mange gange billigere end en fysisk tekniker.

Den smart app indeholder en checkliste man selv kan følge og dermed lave de nødvendige servicechecks på ens oliefyr.

Det er klart at en app ikke kan gøre det ud for en tekniker, hvis der er deciderede fejl og og mangler på fyret, men til alle de rutinemæssige checks kan den sagtens gøre det ud for én.

Download app'en her.